23948sdkhjf

Forenklet miljøgodkendelse

Den 1. januar 2005 træder den ny bekendtgørelse i kraft, der skal forenkle arbejdet med virksomhedernes miljøgodkendelse med forenklede godkendelsesprocedurer og oplysningsniveau.
Miljøkravene vil være de samme, men gennem anvendelsen af brancherelaterede standardvilkår vil arbejdet blive reduceret og kravene til virksomhederne ensartede.

I samarbejde med brancheorganisationerne og de decentrale myndigheder vil der blive udarbejdet standardvilkår for træ- og møbelindustrien i 2005. I slutningen af 2006 er det planen, at der skal være udarbejdet standardvilkår for 20 forskellige brancher.

Som led i forenklingen er Miljøstyrelsen gået i gang med at udvikle elektroniske ansøgningsskemaer, der skal lette arbejdet for virksomheder og myndigheder og medvirke til en opstramning af sagsbehandlingstiden. Disse vil være klar til næste sommer.

Den nuværende ordning opretholdes kun for en mindre del af virksomhederne – ca. 1.600. Det handler om de såkaldte IPPC-virksomheder, virksomheder omfattet af VVM-direktivets bilag 1, samt virksomheder med et mere betydeligt forureningspotentiale.

Læs mere på Miljøstyrelsenshjemmeside

Kilde: www.reneprodukter.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078