23948sdkhjf

Keflico opkøber Danmarks mest bæredygtige træimportør

Den opkøbte virksomhed har været bannerfører for bæredygtigt træ siden 2002

Tracer, der har specialiseret sig i import af bæredygtigt og FSC-certificeret træ, overtages pr. 1. januar 2019 af trægrossisten Keflico.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Opkøbet sker som led i Keflico’s fokuserede bæredygtighedsstrategi, hvor den nordjyske virksomhed med Tracer ombord får udvidet produktudvalget med en række efterspurgte træsorter og styrket specialistkompetencerne inden for hårdttræ.

- Tracer’s stifter, Kasper Kopp, har skabt sig et navn på tværs af byggebranchen for hårdttræ og bæredygtigt byggemateriale, men særligt hans netværk i rådgiverleddet og internationale kontakter vil være et stærkt supplement til vores eksisterende forretning, siger Keflico’s kommercielle direktør, Camilla Hyldgaard Thomsen.

Ejer af Tracer ApS, Kasper Kopp bliver ansvarlig for salg og indkøb af hårdttræsprodukter i Keflico A/S.

Den bæredygtig strategi
Opkøbet af Tracer er blot endnu et skridt på vejen mod en mere bæredygtig retning i Keflico.  

Træhandelsvirksomheden har mere end fordoblet sin omsætning på bare seks år ved blandt andet at levere bæredygtige og FSC-certificerede træprodukter til hele landet, og samtidig var Keflico var den første danske trævirksomhed, der formulerede en bæredygtig indkøbspolitik i 2016. 

Nu skal Tracer sætte endnu et skub i den retning. 

Mindre kendte træsorter og et større fokus på selve råmaterialets funktionalitet og egenskaber frem for selve sorten har været en tydelig del af Tracer’s indkøbspolitik, hvor direktør Kasper Kopp har haft som krav at have mindst 10 mindre kendte tropiske træsorter i sortimentet.

Det har øget interessen for FSC-certificeret hårdttræ på tværs af branchen, hvor Kasper Kopp har haft stor succes med at sælge ind på træets egenskaber frem for specifikke træsorter.

- Markedet har virkeligt fået øjnene op for træ som et af de mest bæredygtige byggematerialer, der findes, og hvis det både skal være bæredygtigt og certificeret, er der behov for, at vi som handelsvirksomhed også tænker nyt, siger Camilla Hyldgaard Thomsen.

Hun fremhæver særligt Tracers arbejde md at udbrede de mindre kendte træsorter Guariuba og Cloeziana som anerkendte træsorter i byggeri.

- Det arbejde ser vi store synergier i at fortsætte under Keflico-paraplyen, fordi vi nu er relevante og konkurrencedygtige på løsninger til endnu flere af de store projektsalg, siger den kommercielle direktør.

Tracer har en betydelig position på markedet for træsorterne Robinie, Guariuba og Cloeziana, der indtil nu kun har optaget en meget lille andel i Keflico’s sortiment, der tæller mere end 25 forskellige træsorter og samlet set over 1.400 produkter.

Med de tre nye hårdttræs-sorter bliver levering til langt flere områder nu en realitet for Keflico, der på produktniveau skal være en del af virksomhedens fortsatte vækstrejse.

Født bæredygtig
Tracer har siden sin begyndelse i 2002 været bannerfører inden for bæredygtige træsorter og har haft som forretningsidé at udvikle markedet for træsorter, der på trods af lav kendskabsgrad havde mange anvendelsesmuligheder.

Kasper Kopp fremhæver FSC-certificeringer som afgørende for succes og fremgang i et marked med stigende efterspørgsel efter bæredygtighed.

- Bæredygtighed og en fokuseret målsætning om at skabe bredere FSC-efterspørgsel, på særligt projektmarkedet, har været en fantastisk rejse i Tracer, og den rejse glæder jeg mig til at føre videre i samarbejde med Keflico, siger han.

- Keflico har formået at sætte sig på en stor del af markedet inden for hårdttræ og har med et fokus på FSC-certificerede træsorter i sortimentet været forudseende på trends og behov. At blive en del af en stor spiller som Keflico med et solidt salgsteam i ryggen kunne jeg ikke sige nej til, og jeg glæder mig meget til det arbejde, der venter i det nye år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093