23948sdkhjf

Velcom startede ud med underskud

Selskabet bag Jyde Port og Hørning Parket måtte indkassere et minus på -5 mio. kroner i sit første regnskabsår. Der ventes dog betydelig fremgang i 2011.
Velcom blev stiftet i august 2009 i forbindelse med en overtagelse af konkursboet efter Jyde Port , og siden udvidede selskabet forretningen med købet af Hørning Parket i april 2010.

Det netop offentliggjorte årsregnskab er således Velcoms første og dækker, pga. tidspunktet for etableringen, en periode på 16 måneder.

Resultatet er et underskud på 5 mio. kroner ud af en bruttofortjeneste på 12,5 mio. kroner. Velcoms ledelse betegner det negative resultat som utilfredsstillende men fremhæver samtidig, at regnskabsåret har været præget af betydelige omkostninger til etableringen af det nye selskab:

- Driften har været præget af forventede, høje opstartsomkostninger og af, at de opkøbte varemærker skulle genpositioneres i markedet efter konkurserne, skriver Velcom i sin ledelsesberetning.

Konvertering af gæld skaber positiv egenkapital
2010-underskuddet betød, at Velcom gik ind til 2011 med en negativ egenkapital, og ledelsen valgte derfor at styrke selskabets kapital.

Med virkning fra den 30. april er 10 mio. af Velcoms samlede gæld på knap 15,84 mio. kroner til aktionærerne blevet konverteret, hvorefter egenkapitalen udgør 5,44 mio. kroner. Den resterende gæld er omlagt til ansvarlig lånekapital, oplyser Velcom, der forventer betydelig fremgang i 2011:

- I regnskabsåret 2011 forventes der en væsentlig forøget omsætning og et markant forbedret resultat. Der vil blive investeret i de nødvendige salgs- og markedsmæssige tiltag for at sikre dette.

Manden der skal sikre fremgangen er Peter Mathiasen, der tiltrådte som ny adm. direktør i november 2010 . Han er kommet til Velcom med solid erfaring fra branchen og har flere direktørstillinger bag sig; bl.a. hos Jutlandia Døre, Kås Stålbyg og Føvling Møbelfabrik (Astralis).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094