23948sdkhjf

Nye job på Bornholm

Der har været langt imellem de nye job i træbranchen på Bornholm, men nu skal udviklingen vendes. Flere udvidelser blandt øens virksomheder er på vej.

I mange år har der været tilbagegang eller i bedste fald stilstand i træbranchen på Bornholm, men nu har TIBs afdeling – med god støtte fra Bornholms Erhvervsråd og Træets Kompetenceformidling – sat sig for at gøre noget for at vende den udvikling.

- Vi har et mål om at skabe 25 nye job indenfor et år og mindst 100 over de næste 4-5 år. Mulighederne er bestemt til stede, fordi der er masser af ledig kapacitet, som bare står og venter på at blive brugt, siger næstformand Niels Nøttrup,
TIB-Bornholm, der har taget initiativ til projektet.

Han henviser til flere af de eksisterende virksomheder, der med både ledige maskiner og masser af kvadratmeter til rådighed har rammerne for at kunne udvide.

Jan Buus Larsen fra Træets Kompetenceformidling i Herning, der har stillet sin ekspertise til rådighed i forbindelse med projektet på Bornholm, mener, at der er muligheder i det.

- Den entusiasme som bornholmerne har lagt for dagen her, kunne man lære meget af andre steder i landet, siger Jan Buus Larsen.

Flere udvider
En af de virksomheder, der er kommet langt med planerne om at udvide, er Melsted Byg i Gudhjem, der har købt grund til nyt værksted.

- I øjeblikket er jeg alene, men jeg vil gerne være med til at skabe nogle arbejdspladser her på øen. Derfor investerer jeg nu 5,3 mio. kroner i en ny produktionshal, hvor jeg forventer at få brug for tre-fire mand. Jeg har indgået en aftale om at producere lister for en stor byggemarkedskæde, siger indehaveren Torkild Pihl, der håber at have det nye produktionsanlæg klar til foråret.

En anden driftig bornholmer er den nye indehaver af savværket Tingsted Skæreri, Henrik Jensen. Han vil få brug for omkring 12 mand, når virksomheden forhåbentlig til næste år er blevet udvidet til at producere færdig facadebeklædning i forskellige farver.

Læs hele artiklen her

1. november 2004
Kilde: Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark – http://www.tib.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068