23948sdkhjf

Ny københavnerbro afslører havnens længste bænk

På søndag 16. december indvier Københavns Kommune Alfred Nobels Bro, som forbinder de nye bydele Teglholmen og Enghave Brygge i Sydhavnen.

Broen bliver samtidig et oplagt sted at gøre ophold og nyde den fantastiske udsigt fra havnens længste bænk, der er bygget som en integreret del af broen.

Københavns broer er blevet kendt for at være mere end blot passager hen over vand.

Flere af broerne er spektakulært designet og er blevet til populære udkigs- og opholdssteder. Den nye er ingen undtagelse.

Bænken skal ses som et skulpturelt element, der med sine siddepladser i to niveauer giver udsigt over vandet.

Den snoede siddeplads er udført i bærende rustfri stålramme og beklædt med maghogni. Den er designet i et samarbejde mellem Cobe arkitekter og Moe.

En vigtig brik for infrastruktur
Bænken er på broens sydvestlige side, hvor man kan sidde og nyde havnen og havnemiljøet i det nye Sydhavn.

- Broen bliver med tiden et populært opholdssted, og den vil samtidig være en vigtig brik i forhold til at løfte infrastrukturen i den sydlige del af København. De bløde trafikanter får en nem og rolig forbindelse langs vandet mellem Sydhavnen og centrum, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Ruten bliver især et godt alternativ for cyklisterne til den stærkt befærdede Vasbygade, som er præget af tung trafik og kan virke larmende og utryg, mener hun.

I første omgang bliver Alfred Nobels Bro kun åbnet for cyklister og fodgængere, men når metroarbejdet på den nye sydhavnsgren er færdigt i 2024, bliver der desuden åbnet for bilister, for en nemmer tur til og fra de nye bydele i Sydhavnen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125