23948sdkhjf

Dansk design af tang får opmærksomhed på klimatopmødet

Det er tidligere offentliggjort, at fem nordiske designstole bliver en del af en udstilling på FN’s klimakonference i Polen.

Nu er topmødet i gang, og flere end 30.000 konferencedeltagere fra hele verden slår i disse dage vejen forbi den nordiske pavillon, hvor stolene skaber opmærksomhed. 

Blandt de nordiske deisgns er en dansk stol af tang, der skal invitere og inspirere til debat om nordisk design som et konkret bidrag til at bringe os nærmere FN´s verdensmål.

- Nordiske designere er kendt for at integrere bæredygtighed i deres arbejde, og de fem designstole er stjerneeksempler på den bæredygtige tankegang. Stolene udmærker sig ved at vise, at design ikke bare handler om æstetik, men også om hvordan design rent praktisk kan løse komplicerede problemer, siger Tobias Grut, som er Brand Manager for The Nordics, der er Nordisk ministerråds internationale branding-projekt.

Den danske input til topmødet er designet af Nikolaj Thrane Carlsen. Stolen er inspireret af tanghuse på Læsø.

- I “The Coastal Furniture” har jeg brugt ålegræs og den samme type stivelse, som man bruger i madvarer. Mulighederne for at skabe bæredygtige møbler er til stede, så nu handler det om, at vi skal ændre vores mindset, siger Nikolaj Thrane Carlsen som stolen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078