23948sdkhjf

Ikea fyrer over hele kloden: Her er planen for Danmark

De seneste års vokseværk i Ikea verden over har fået møbelgiganten til at lancere en strategi, der koster 7500 stillinger på verdensplan.

Strategien skal gøre Ikea mere robust til fremtiden, og som en del af planen indgår en række omstruktureringer i koncernen, som også får betydning på dansk jord.

Ændringerne kan betyde, 25 stillinger nedlægges i Danmark. Det oplyser Ikea Danmark i en pressemeddelelse.

Ikea vil over de kommende to år oprette en række nye stillinger i Danmark, men konsekvensen er, at en række andre funktioner bliver ændret, flyttet eller fjernet.

Det er de ændringer, der kan betyde, at stillinger muligvis forsvinder fra hovedkontoret i Taastrup.

- Vi vokser og har gjort det i mange år, samtidig har vi opbygget en stærk position i Danmark. Den udvikling vil vi selvfølgelig fortsætte samtidig med, at vi for alvor træder ind i fremtiden, siger Johan Laurell, administrerende direktør i Ikea Danmark.

Ikea håber på, at man med ændringerne i koncernen omskole mange af de medarbejdere, der står til fyring, så de kan blive i koncernen.

Det kommende city-varehus i København er en del af Ikeas globale strategi, der skal gøre virksomheden klar til fremtiden. Det samme er de nye digitale tiltag ’Klik og Hent’ og ’Ekspreslevering’, der giver kunderne lettere adgang til Ikeas varer hjemmefra sofaen. 

Varehuset i København er dog udskudt på ubestemt tid. Det samme gælder et varehus i Esbjerg.

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078