23948sdkhjf

Køkkenkoncern hædres for godt arbejdsmiljø

Tre år uden arbejdsulykker udløser 3Fs arbejdsmiljøpris til TMK; koncernen bag Tvis Køkkener, Svane Køkkenet og Jacob Jensen Kitchen.
Den danske køkkenkoncern TMK A/S modtog torsdag eftermiddag 3Fs Arbejdsmiljøpris 2011 ved en markering med deltagelse af alle virksomhedens 250 ansatte i Tvis ved Holstebro.

En pris som formanden for 3Fs Arbejdsmiljøudvalg i Midt- og Vestjylland, Mogens Nielsen, har glædet sig til at overrække:

-TMK har gjort en enestående indsats i forhold til at forebygge antallet af ulykker på arbejdspladsen, som vi vil ønske, at mange flere virksomheder vil tage ved lære af. TMK-koncernen nøjes ikke med at tale om forebyggelse. De registrerer også det, de kalder nærved-uheld, og de bliver ikke sat ind i et ringbind, men hængt op rundt om på virksomheden, så alle kan se det og tage ved lære, siger Mogens Nielsen.

1.190 arbejdsdage uden ulykker
Årsagen til, at TMK for tre år siden satte fokus på arbejdssikkerheden, var det alvorlige faktum, at der på Fabrik 2 i året op til havde været otte arbejdsulykker, der havde udløst sygedage, fortæller arbejdsmiljørepræsentant hos TMK, Christian Hald Poulsen:

- Det faldt vores direktør meget for brystet. Han meldte ud, at det ikke kunne være meningen, at det skulle være farligt at gå på arbejde. Så han og ledelsen satte fokus på, hvordan vi kunne komme ulykkerne til livs, fortæller Christian Hald Poulsen.
Han angiver ledelsens engagement som nøglen til, at man nu har haft 1.190 arbejdsdage uden ulykker på Fabrik 2:

- Uden ledelsens medvirken går den slags ikke. Men det at hele ledelsen var så tydelige omkring, at det her var noget der skulle prioriteres, gjorde at det hurtigt spredte sig til hele organisationen og dermed på begge vores fabrikker, siger Christian Hald Poulsen.

Har ændret kulturen omkring sikkerhed
Adm. direktør Ole Lund Andersen er i sagens natur meget glad for prisen og fremhæver, at det flotte resultat er sikret uden store økonomiske omkostninger:

- Fra starten for tre år siden talte vi om en række nyinvesteringer, men det har faktisk vist sig, at den økonomiske investering har været relativ lav. Derimod har vi investeret ressourcerne i en ændring af holdninger og adfærd. Alle gamle vaner og rutiner er blevet revurderet, og vi har lært at passe på hinanden.

- Vi er meget stolte af at få Arbejdsmiljøprisen. I produktionen er der travlt, og selv om vi har været ramt af finanskrisen, har vi arbejdet med at ændre hele kulturen omkring sikkerhed, siger Ole Lund Andersen.
Læs mere om: TMK
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079