23948sdkhjf

Konkurrenter overtager stor Stark-kunde

Bygma og Optimera løfter aktivitetsniveauet betydeligt, når de i løbet af foråret overtager opgaven som trælastleverandør til Huscompagniet.

Danmarks største husbygger har siden 2012 haft Stark som eneleverandør på det danske marked, men parterne har valgt at udfase samarbejdet. I stedet bliver Bygma leverandør i Jylland og på Fyn, mens Optimera skal forsyne byggepladserne øst for Storebælt.

Hos Stark betegner kommerciel direktør Søren Lund bruddet med Huscompagniet som ganske udramatisk:

- Vi har haft et langt og godt samarbejde med Huscompagniet og har gennem nogen tid forhandlet om en potentiel forlængelse af vores aftale. Vi er drevet af, at aftaler skal give værdi for alle parter. Det, synes vi ikke, er tilfældet her, og derfor stopper samarbejdet. Men vi lever selvfølgelig 100 procent op til de forpligtelser, der ligger i den nuværende aftale, siger han.

Huscompagniet byggede sidste år 1.500 huse alene i Danmark og er selvsagt en meget betydelig kunde for Stark. Men Søren Lund er ikke bekymret for, at aftalens ophør vil medføre et hul i omsætningen:

- Huscompagniet er da en stor kunde. Men vi har mange andre både store og små kunder, og vi er i dialog med rigtig mange spillere i markedet hver dag. Vi har truffet beslutningen med fuld bevidsthed om situationen. Der er gang i markedet, og der sker mange forandringer, siger han. 

Læs hele historien hos Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Typehusgigant skifter trælastleverandør

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078