23948sdkhjf

Rekordhøj efterspørgsel på linoleumskøkkener

Når danskerne vælger materialer til deres nye køkkener falder valget nu i højere grad end nogensinde før på linoleum.

Både bordplader og skabs- og skuffefacader bliver beklædt med linoleum i forskellige farver.

Generelt bliver det bæredygtige materiale brugt i mange flere sammenhænge end tidligere, lyder linoleumproducenten Forbo i en pressemeddelelse.

- Vi har aldrig oplevet større efterspørgsel på møbellinoleum end nu. Engang var linoleum primært forbundet med gulve, men i dag har efterspørgslen bredt sig til også at gælde stort set alle andre elementer i køkkenet, siger direktør i Forbo, Christian Iversen.

Han peger på, at det især var køkkenvirksomheder som Garde Hvalsøe, Reform og &Shuffl, der startede trenden. Men andre mere bredt funderede køkkenfirmaer er fulgt efter.

- Linoleum er lækkert
Hos den midtjyske virksomhed Horn Bordplader oplever man også en stigende interesse for linoleum-overfalder.

- Vi har et godt og stabilt voksende grundlag for vores salg af linoleum. Der er mange, der viser interesse for det, siger virksomhedens adm. direktør Jacob Bressendorf til Wood Supply.

Horn Bordplader får deres linoleum fra Forbo, og selvom Jacob Bressendorf ikke helt slår sig op i så store vendinger som Forbos direktør, tror han på en stigende interesse for produktet fremadrettet.

Særligt udseendet er en afgørende faktor for den voksende opmærksomhed, mener han.

- Smag er jo subjektet, men mange mener, at linoleum er visuelt utrolig smukt og lækkert, siger Jacob Bressendorf.

Fremtidsforsker Mette Sillesen forklarer desuden linoleumstrenden med, at danskerne i stigende grad går op i naturlige materialet til hjemmet. Hun mener også, at bæredygtigheden i linoleum har en stor betydning.

Linoleumstrenden sker på trods at, at linoleum ikke er varmefast og derfor kræver afsætningsriste til varme gryder i køkkenet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.364