23948sdkhjf

Det europæiske opsving er på sporet

Den høje oliepris udgør en øget risiko, men den ødelægger ikke det europæiske opsving, lyder det fra Den Europæiske Centralbank.
Det økonomiske opsving i Europa er fortsat på skinner, men de stigende oliepriser begynder at kunne mærkes. Det konkluderer Den Europæiske Centralbank, ECB, i en lederartikel til månedsrapporten for oktober, skriver ErhvervsBladet i dag.

Frygten for den høje oliepris blev også omtalt i forrige månedsrapport, men nervøsiteten er taget til i styrke.

- Ethvert centralt scenario for den fremtidige udvikling er forbundet med meget stor usikkerhed. På nuværende tidspunkt skyldes usikkerheden især oliepriserne. Holder oliepriserne sig på det nuværende høje niveau, eller skulle de endda stige yderligere, vil de kunne lægge en dæmper på opsvingets styrke både inden for og uden for euro-området, selv om afhængigheden af olie i produktionssektoren er faldet betydeligt siden 1970'erne og 1980'erne, skriver ECB ifølge ErhvervsBladet.

Foreløbig betyder olieprisen, at ECB ikke længere tror på, at inflationen i euro-området kan holdes under to pct. resten af året. Derimod har ECB ikke ændret på prognosen for den økonomiske vækst i Euroland resten af året. Væksten for hele 2004 vil i de 25 EU-lande komme op på 2,4 pct., viser prognosen fra ECB.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093