23948sdkhjf

Møbelfirma boykotter Saudi-Arabien: - Jeg vil sgu ikke handle med det mørkeland

- Lille Svend P. kan overhovedet ikke ændre verden, det ved jeg godt. Men jeg er simpelthen nødt til at sige fra her. En journalist er blevet myrdet på sit eget lands konsulat. Så er man fandme trådt over grænsen.

Svend Ø. Pedersen er harm, men også velovervejet i et interview givet til Viborg Stifts Folkeblad.

Han er direktør i Top-line, en dansk møbelproducent med adresse i Møldrup nord for Viborg. Firmaet leverer sofaer og polstrede stole til markeder over hele Europa, USA og Mellemøsten.

Siden 2008 også til Saudi-Arabien. Men dét er slut nu, fortæller han til Viborg Stifts Folkeblad.

Lørdag 20. oktober sad Svend Ø. Pedersen foran sit tv og fik nok. Nok af det saudiske styres søforklaringer på, hvordan den systemkritiske journalist, Jamal Khashoggi, 2. oktober kunne træde ind på det saudiske konsulat i Istanbul uden at gå ud igen.

- De kom jo med løgn på løgn. Lørdag aften sendte jeg en sms til min økonomidirektør. At vi indstillede al samarbejde med Saudi-Arabien. Mandag sendte jeg en mail til vores samarbejdspartnere i Saudi-Arabien med samme besked. Jeg kan slet ikke have, at der ikke skulle komme en modreaktion på det, der er sket. Jeg ved godt, at min lille virksomhed ikke gør nogen forskel, men min grænse er nået, siger Svend Ø. Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Spørgsmål: Er du nervøs for, om det her vil få konsekvenser for din virksomhed? At nogen ikke længere vil handle med dig?

- Den ene af de to forhandlere, vi leverer til i Saudi-Arabien, er en del af en kæde, som vi også leverer til i mange andre lande. Prisen kunne jo i yderste konsekvens være, at vi ryger helt ud af det samarbejde. Det håber jeg ikke, men hvis det skulle blive resultatet, så må det være sådan. Det her er ikke et stunt fra min side. Jeg mener det sgu.

Kommenter artiklen (7)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109