23948sdkhjf

Kæmpe atrium i træ hædres internationalt

Markant nybyggeri på DTU modtager fornem tysk arkitekturpris

Det ekstraordinære atrium ”Biosfæren” i DTU’s nye bygning 202 var blandt de fem udvalgte projekter, da det tyske arkitekturmagasin Detail kårede vinderne af Detail Prize 2018.

Atriummet, der er tegnet af Christensen & Co Arkitekter i samarbejde med Rørbæk & Møller, løb med årets ’inside special prize’ for et rum, som ikke kun med sin sociale funktion, men også med sin specielle atmosfære.

Og Biosfæren er i allerhøjeste grad et helt særligt rum. Det 13 meter høje atrium er beklædt med 50.000 løbende meter egestave, hvilket, sammen med dagslyset fra de store ovenlysvinduer, skaber et varmt og rart rum, som inviterer til ophold.

- Når vi bygger nyt på DTU er det afgørende at skabe rum, hvor forskellige fagligheder og discipliner kan mødes på tværs, for vi tror på, at det er i disse møder mulighederne for nytænkning og innovation opstår. I Biosfæren bidrager arkitekturen netop til at studerende, forskere og medarbejdere kan se hinanden og mødes i et uformelt, unikt rum med højt til loftet, siger campusdirektør Jacob Steen Møller i en pressemeddelelse.

Biosfæren vandt sidste år Københavns Tømmerlaugs Tømmerpris og har desuden modtaget hædrende omtale ved AIT Awards.

Se alle vindere af Detail Prize 2018 her

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.237