23948sdkhjf

Enormt modelskib skænket til sygehus

Den er tre meter høj og tre meter bred.

Modellen af linjeskibet Dannebroge kan næppe hænge i loftet i en af landets landevejskirker, men til gengæld passer ind i de store rum på Sjællands Universitetshospital i Køge. Og her kommer det i fremtiden til at vække opsigt blandt indlagte og besøgende. 

Skibsbyggerne fra Køge Maritime Modelbyggerlaug, der står bag det enorme modelskib, har nemlig skrevet under på en kontrakt med hospitalet. Dermed skænkes skibet til Universitetshospital Køge, når det er færdigt i 2020, skriver Køge Kyst.

Skibet skal herefter stilles i en fire meter høj glasmontre et centralt sted på sygehuset.

- Vi er meget glade for, at Dannebroge i fremtiden skal stå udstillet på universitetshospitalet, hvor rigtig mange kan få glæde af det, og måske bruge ventetiden på at betragte skibets mange detaljer, siger modelskibsbygger og bestyrelsesformand i Køge Maritime Modelbyggerlaug Kai Funch. 

Skibsbyggerne har bygget en tro kopi af linjeskibet i størrelsesforholet 1:20 med udgangspunkt i Rigsarkivets originale tegninger, og selvom de ihærdige byggere begyndte arbejdet i 2013 går der et par år endnu, inden det står helt klar.

Det oprindelige skib sank i Køge Bugt i 1710.

Billeder er udlånt af www.coverganda.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094