23948sdkhjf

Total Døre & Vinduer ruster sig til fremtiden

Med flere nyansættelser, en optimeret produktion og nye produkter på markedet er Total Døre & Vinduer klar til at møde fremtidens krav til vinduesbranchen.
Hos Total Døre & Vinduer har man stort set altid kørt med sorte tal, og trods udfordringerne i branchen er det lykkedes at komme igennem vinteren uden afskedigelser.

Optimismen blomstrer således hos Munkebo-virksomheden, som i de forgangne måneder har arbejdet målrettet på at omstille sig til en fremtid med stigende krav til energieffektivitet og lønsomhed.

I slutningen af marts sendte indehaver Palle Duelund således sit nye energieffektive ”Celsius”-vindue på markedet, og i denne uge blev lanceringen fulgt op af endnu et produkt:

- Celsius er godkendt hos Teknologisk Institut og lever op til Energimærke A. Det er så at sige toppen af kransekagen. Men da vi var færdige med at udvikle vinduet, følte vi, at der manglede noget. Et menneske på 50 år får aldrig tjent den investering ind, så derfor er vi nu klar med et produkt, der er billigere men fortsat lever op til BR15 og Energimærke B, forklarer han.

Godt fra start i 2011
Celsius er primært udviklet med henblik på nybyggeri, mens det andet nye vindue – der findes i varianterne ”Nytius 15”, ”Altius 15” og ”Fortius 15” – er tiltænkt renoveringsmarkedet.

Især sidstnævnte har Palle Duelund store forventninger til, fordi det rent designmæssigt dækker bredt, og fordi det er et konkurrencedygtigt alternativ til de mange energirenoveringer, som formentlig sættes i gang i de kommende år. Dermed er kursen sat mod en fortsat positiv udvikling af den knap 54 år gamle virksomhed:

- Med undtagelse af et enkelt år har vi altid kørt med overskud, og det gør vi også i år. Vi er endda startet lidt bedre end tidligere og oplever samtidig en markant stigning i tilbudsgivning, siger Palle Duelund, som i løbet af den sidste måned har udvidet medarbejderstaben med to sælgere i Jylland.

Optimering og udvidelse i glas og beslåning
Selvom Total Døre & Vinduer er en mindre virksomhed med omkring 35 ansatte, er man i besiddelse af en højteknologisk maskinpark, som er opbygget løbende inden for de sidste fire år.

Samtidig har virksomheden sideløbende med udviklingen af de nye vinduer arbejdet målrettet på at optimere produktionen og dermed forbedre sin lønsomhed:

- Vores beslåning- og glasafdeling har tidligere været en hæmsko men er nu optimeret, så håndteringen af hvert enkelt element er minimal. Det har indtil videre givet en besparelse på 5-7 % i lønandelen, og vi forventer at nå 10 % inden nytår. Samtidig er det lykkedes os at effektivisere fra 18 til 13 arbejdsdage pr. serie, fortæller Palle Duelund.

Næste skridt er at udvide glasafdelingen med en ekstra bane og en ny kran, hvilket betyder, at fabrikken øger sin kapacitet med 50-60 %.

Fakta om de nye produkter
Med et referencevindue på 1230x1480 mm. og en standard trelags glasrude på 48 mm. præsterer Celsius en Eref-værdi på +3 med oplukkeligt vindue. Det gør vinduet til et Energimærke A-produkt jf. den nye mærkningsordning.

Med tilsvarende vinduesstørrelse og glas præsterer Nytius 15/Altius 15/Fortius 15 Eref-værdier på -12,1 til -9,5. De lever dermed alle op til Energimærke B.

Total Døre & Vinduer har på nuværende tidspunkt opnået godkendelse og dokumentation for værdierne hos Teknologisk Institut, og Palle Duelund forventer at være omfattet af mærkningsordningen i løbet af denne måned.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109