23948sdkhjf

Farverige træhuse skyder op i Aarhus

En lille minilandsby af træhuse i glade farver står inden længe klar til at tage imod hjemløse i Aarhus.

De 15 kvadratmeter store huse skal nemlig blive til hjem og tag over hovedet for i alt seks hjemløse af gangen, skriver Aarhus Stiftstidende.

Det er fonden Projekt Udenfor, der står bag projektet, mens firmaet Monstrum har tegnet og udført de træhusene i gul, blå grøn og orange.  

Undervejs i processen har Monstrum fået hjælp af hjemløse, der har bidraget til både tegninger og fremstilling af husene, fortæller seniorarkitekt Amalie Muff fra Monstrum: 

- Det var spændende at have de hjemløse på besøg hos os. De kom med fine input, som vi kunne bruge. At det ene hus skulle males i gul og blå bestemte en århusiansk hjemløs, som var en stor Brøndby-fan, siger hun om husene, der ikke har fået en endelig placering i den jyske storby. 

Husene er nemlig lavet så mobile, at de let kan flyttes fra sted til sted. Tanken er, at de skal kunne placeres på tomme byggegrunde, hvor Aarhus Kommune og grundejeren har givet tilladelse til at husene kan stå, til der igen skal bygges på grunden.

Træhusene har indlagt el og varme, men hverken køkken eller bad. Til gengæld er der gjort klar til, at der kan installeres et tekøkken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078