23948sdkhjf

Rapport: Møbelbranchen scorer bundkarakter i digitalisering

Arbejdspladser og omsætning fosser ud af industrien

I folkemunde vil mange mene, at digitalisering er vejen frem. Men for andre er det nærmere et skridt tilbage.

Sådan er det i hvert fald for møbelbranchen, vurderer en ny rapport med titlen ”IT i praksis 2018”. Faktisk er møbelindustrien den branche, der har størst udfordringer med digitaliseringen, hvis man skal tro rapporten, der har set nærmere på 22 brancher i Danmark.

Ifølge IT i praksis, udgivet af Rambøll og Dansk IT, vurderes det, at knap 40 procent af omsætningen og 4.700 jobs vil forsvinde i møbelindustrien. 

Også inden for finansbranchen sætter digitaliseringen dybe aftryk med et fald i omsætningen på omkring 25 procent, der dog langt fra måler sig med de ar, som møbelindustrien får.

Plads til forbedring
Digitaliseringen fører uundgåeligt til ændringer, når eksempelvis handel med møbler flytter sig fra fysiske butikker til online. Alligevel er det ifølge undersøgelsen generelt manglen på digitale kompetencer, der sætter en bremser for, at digitaliseringen kan blive en gevinst for brancherne, herunder møbelindustrien. 

Blandt de øvrige parametre er også manglen på kreativitet og evnen til at tænke ud af boksen samt utilstrækkelige teknologiske muligheder på arbejdspladsen.

For nogle brancher kan udfordringerne med teknologien kan dog vendes til sejr, hvis teknologiens potentiale udnyttes optimalt - bare ikke for møbelindustrien.  

I en samlet måling på tværs af brancherne er der desuden tale om et fald: 57.000 stillinger forsvinder og omsætningen falder seks procent, lyder vurderingen.   

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078