23948sdkhjf

Arbejdsulykker er fortid på bordpladefabrik

Hos TMK – der er virksomheden bag Svane Køkkenet, Lifa Design og Tvis Køkkener – har man rundet tre år uden én eneste ulykke på sin bordpladefabrik.
Efter 10 arbejdsulykker i 2007 valgte TMK at øge sit fokus på sikkerhedspolitikken.

Under sloganet " Ét uheld er ét uheld for meget " blev sikkerhed et fast punkt på dagsordenen ved alle møder i ledelsen og hos medarbejderne. Der skulle løftes i samlet flok.

Den var gal med kulturen
Dengang lå antallet af ulykker på TMK’s Fabrik 2, der producerer bordplader, hele 3½ gange højere end gennemsnittet for branchen. Men over de seneste tre år har fabrikken ikke haft et eneste uheld, der har krævet sygedage:

- De arbejdsulykker, vi havde dengang, var ofte ’hovsa-uheld’, hvor det gik lidt for stærkt eller skete i et øjebliks ubetænksomhed. Det var ikke fordi, vi ikke havde det rigtige sikkerhedsudstyr, for det havde vi. Det var simpelthen kulturen, den var gal med, fortæller produktionschef Jens Carlsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

En undersøgelse viste, at snubleskader og vrid i kroppen som følge af manglende ryddelighed og uhensigtsmæssig indretning var de største syndere. Derfor besluttede fabrikken at sætte fokus på orden og ryddelighed omkring maskiner og arbejdspladser. Det har været en stor succes, og som sidegevinst har TMK nu altid en pæn fabrik at vise frem, når der kommer gæster.

Ud til offentligt skue
Ifølge arbejdsmiljørepræsentant Christian Hald Poulsen er sikkerheden nu altid på dagsordenen.

Blandt andet registrerer personalet nu også ’nærved-uheld’, som beskrives og hænges op, så de andre medarbejdere kan lære af det:

- Derudover kan man, når man går ind ad døren til produktionen, se antallet af dage, der er gået uden et uheld. Man kan slet ikke undgå at se det. Hvis vi får en arbejdsulykke, bliver det som at hænge sit beskidte vasketøj ud til offentligt skue, siger han til Dagbladet.
Læs mere om: TMK
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111