23948sdkhjf

Kvist Industries skal sparre med prisvinder

Møbelfabrikken bliver nu en del af FSC's designpris

Kvist Industries og designmessen Formland får i år en vigtig rolle, når vinderen af årets FSC Design Award skal findes.

Parterne har nemlig indgået et samarbejde med certificeringsorganet og awardshowet, der hvert år bedømmer mere end 100 arkitekt- og designstuderendes prototyper og kårer det bedste design, skriver FSC i en pressmeddelelse. 

Normalt præmieres vinderen med en designrejse til FSC-certificeret skovområde, men med de nye partnerskaber er der i år endnu mere på højkant.

Kvist Industries tilbyder vinderen et sparringsforløb og udvikling af vinderdesignet samt en designrejse til virksomhedens fabrik i Letland. Formland giver dertil mulighed for, at de 25-30 bedste designere fra awardshowet kan udstille deres design på messen i foråret 2019.

En del af vores DNA
Kvist Industries kommer langt fra tomhændet til awardshowet 14. november i Aller Huset i København.

Foruden præmien bringer den FSC-certificerede møbelproducent også mere end 50 års erfaring med sig i møbelproduktion til både den danske og udenlandske møbelindustri. Den erfaring vil de gerne dele med de studerende:

- Træ er en del af vores DNA, som skal passes godt på. Derfor mener vi det er oplagt at sprede budskabet om, at design og bæredygtighed sagtens kan forenes, siger Malene Lauridsen, salg- og marketingschef hos Kvist Industries.

Også Danmarks største designmesse ser showet som en anledning til at sætte fokus på bæredygtighed blandt de spirende designere:

- Vi er utroligt glade for, at vi som partner til FSC Design Award kan være med til at støtte op om de unge design- og arkitektstuderende og samtidig i et bæredygtigt univers. Vi skal værne om vores klode, og vi skal værne om de dygtige upcoming designere, og når dette kan forenes i ét og samme projekt, så bliver det ikke meget bedre, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm, projektleder hos Formland

Øget fokus på verdensmål
Det er ikke kun de nye partnere, der gerne vil øge fokus på bæredygtighed hos de studerende.

I år arbejder FSC Design Awards på en særlig måde med FN’s verdensmål, så  deltagerne i awardshowet udfordres til at udvikle deres design, så det understøtter et eller flere verdensmål indenfor bæredygtig udvikling.

- Generelt er der kommet gang i de bæredygtige tendenser i designbranchen. Det ser vi på væksten af brands og producenter, der involverer sig i FSC samt hvordan bæredygtighed gennemsyrer temaerne på designmesser og konferencer. FSC Design Award er dermed også blevet attraktiv for virksomhederne, siger Søren Dürr direktør i FSC Danmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127