23948sdkhjf

Lønmodtagerne vil vælge selv

Børnefamilien har måske brug for mere fritid, mens den enlige foretrækker overarbejde og de ekstra penge, det giver i lønningsposen. Muligheden for at vælge vil lønmodtagerne under alle omstændigheder gerne have.
I en ny undersøgelse blandt 2300 personer - fra ufaglærte til akademikere - foretrækker 73 procent af alle valgfrihed mellem forskellige goder i deres overenskomster frem for fælles regler for alle, fremgår det af DR Nyheder Online.

Blandt kontorpersonalet i staten mener 72 procent, at deres fagforening skal rejse krav om mere valgfrihed, når 800.000 offentligt ansatte om få måneder skal have fornyet deres overenskomster. Men det vil HK/Stat ikke.

I Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) vil formand Dennis Kristensen, der også er topforhandler for alle de ansatte i amter og kommuner, rejse kravet for sine medlemmer ved de forestående forhandlinger.

I FOA ønsker 77 procent større valgfrihed.

- I det offentlige har der kun været valgmuligheder i meget begrænset omfang, men vi vil gerne bruge fællesskabet til at skabe rammer for, at den enkelte kan øve indflydelse på sit eget arbejdsliv. Hvis vi ikke er i samklang med medlemmerne, har vi ingen eksistensberettigelse, siger Dennis Kristensen til Politiken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064