23948sdkhjf

Nu bygger Ikea-familien boliger i Danmark

Ikano Boligs første projekt på dansk jord opføres i Greve – med lokalt Ikea-varehus på sidelinjen

Grunden er købt, og det ligger dermed fast, at Ikano Bolig, der er en del af svenske Ikano Group, bygger 230 rækkehuse ved Skovbo Allé i Greve.

Går alt efter planen, stikkes spaden i jorden i første eller andet kvartal næste år, så de første købere kan flytte ind i efteråret 2019.

Det er selskabets første projekt i Danmark, og administrerende direktør René Brandt fortæller, at hensigten er at bygge funktionelt optimerede rækkehuse i ét og to plan i størrelser fra 90 til 125 kvadratmeter.

Ikano Bolig samarbejder med KHS Arkitekter på projektet. Man er dog endnu så tidligt i forløbet, at der ikke foreligger egentlige tegninger af de kommende huse. Der er heller ikke valgt entreprenør, udover til byggemodningen, som udføres af Dines Jørgensen & Co.

Ifølge René Brandt er intentionen at bygge gode og gennemtænkte boliger til en fair pris, og det kommer til at ske i nært samarbejde med Ikeas varehus i Taastrup:

- Ikea er specialist i at indrette funktionelt optimerede boliger og aktivere hele arealet. Vi kalder det kubiksmarte boliger, hvor vi ikke bare tænker i optimal udnyttelse af hver eneste kvadratmeter, men af hele rummet i boligen. Så vi for eksempel tænker i højden, når vi planlægger husenes opbevaringsmuligheder, forklarer René Brandt.

Han understreger, at Ikea Taastrup først og fremmest bidrager på konsulentniveau. Så der bliver altså ikke tale om at sælge fuldt møblerede Ikea-huse.

- Men vi har naturligvis en meget stor forkærlighed for Ikea-løsninger, så derfor indretter vi husene med køkkener og hvidevarer fra Ikea, siger René Brandt.

Grunden ved Skovbo Allé er på 112.600 kvadratmeter, hvoraf cirka 25.000 kvadratmeter vil blive bebygget. Husene forventes i salg i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128