23948sdkhjf

Ufaglærte skal sikre væksten

Omstillingsparathed, leveringssikkerhed og høj kvalitet i produktionen holder danske virksomheders ordrebøger fulde trods konkurrence fra lavtlønslande.
Danmarks mange ufaglærte spiller en nøglerolle, hvis Danmarks fremstillingsvirksomheder skal klare sig i den globale konkurrence. Selvom Danmark satser nok så flot på forskning, varer det længe, inden nanoteknologi og biotek giver brød på bordet. I mellemtiden skal vi konkurrere på fleksibilitet, kvalitet, små produktserier og mange produktvarianter. Og her spiller Danmarks mange specialarbejdere en helt central rolle, lyder det nu fra forskere og branchefolk, fremgår det af ErhvervsBladet.

- De ufaglærte, specialarbejderne, er Danmarks styrke nu og her. Skal man forfine sin produktion, er det ikke kun ingeniører, man har brug for, men i høj grad også dygtige ufaglærte, siger Peer Hull Kristensen, professor på Handelshøjskolen i København, til ErhvervsBladet.

Danmarks specialarbejdere er et vigtigt konkurrenceparameter i forhold til lavtlønslandene, lyder det fra direktør Peter Aarø Rasmussen fra Center for Underleverandører:

- Den enkelte medarbejder har stor forståelse for slutproduktet, og hvor den enkelte komponent passer i produktet. De ufaglærte, specialarbejderne, er vant til forskellige arbejdsopgaver og opdager hurtigt, hvis der er fejl i produktionen, siger Peter Aarø Rasmussen ifølge ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094