23948sdkhjf

Mere viden til SMVere

Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen vil have det offentlige til at sikre, at også landets små og mellemstore virksomheder får del i den viden, der skal sikre væksten i fremtiden.
Små og mellemstore virksomheder har ikke råd til at satse på udvikling og forskning. Og det er det offentlige, der skal sørge for at SMV'erne får tilført den viden, der skal til for at løfte niveauet og sikre vækst og arbejdspladser i Danmark. Således mener Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen, ifølge ErhvervsBladet.

- At sikre de små og mellemstore virksomheders adgang til ny viden er en opgave som må løftes af det offentlige og her er universiteterne oplagte som centrale aktører. Ingeniørvidenskaben er ikke koncentreret, men forankret flere steder i Danmark, på universiteter og sektorforskningsinstitutter som f.eks. RISØ, fastslår Jørgen Mads Clausen overfor ErhvervsBladet.

Danfoss-direktørens opskrift er netværkssamarbejder mellem specialcentre, der skal sikre, at de enkelte organisationers spidskompetencer bliver udnyttet bedst muligt.

- Kun derved kan vi sikre en nærhed til viden for alle dele af erhvervslivet. Det er imidlertid klart, at det ikke kun er et krav til universiteterne. De små virksomheder skal også vænne sig til at ansætte akademikere, ikke mindst ingeniører, sagde Jørgen Mads Clausen i en tale på Dansk Tekniske Universitet i fredags i anledningen af universitetets 175 års jubilæum, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063