23948sdkhjf

København får stort hotel i træ

Tidligere på året fik Lisbjerg Bakke ved Aarhus den højeste træbygning i Danmark til dato, og inden længe står der endnu højere beboelsesbygninger i træ klar i Køge og København.

Men ikke alene privatboliger i træ er blevet populært. København får nu også et fem etagers højt træhotel, skriver ing.dk.

Hotellet bliver det første i Danmark fra hotelkæden Moxy og består af i alt 228 værelser. Dertil etableres 80 parkeringspladser. 

Ikke et forsøg på bæredygtighed
Selvom træbyggerier efterhånden er populære af æstetiske og bæredygtige grunde, er det ikke årsagen til, at København nu får et hotel i træ.

I stedet er byggehastigheden en afgørende faktor for valget af træ til det nye byggeri:

- Det kan tage både to og toethalvt år at bygge et hotel med 230 værelser. Her bygger vi hele hotellet på et års tid, siger Paulius Milčius, forretningsudvikler hos Timber Design LT, der er med som rådgivende ingeniørfirma på byggeriet.

De enkelte dele af byggeriet består nemlig af massivtræsmoduler- og elementer af krydslamineret tømmer. På den måde slipper man for at vente på udstøbning og udtørring, men kan arbejde videre, så snart elementerne er skruet sammen. Faktisk kan holdet bag opførelsen bygge op til seks værelser i løbet af en dag med 8-9 sat folk sat i sving. 

Hos Moxy forventer at bruge samme system med massivtræsmoduler til at bygge yderligere omkring 50 hoteller med 200-300 værelser.

Moxy-kæden er ejet af Mariott og Vastint Hospitality-kæden, der igen er ejet af Ikeas moderselskab, Interego Foundation. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078