23948sdkhjf

Trapholt åbner største udstilling om Kay Bojesen nogensinde

Faderen til aben i teak- og limbatræ med lange arme og en hvid plet på maven får fra torsdag 13. september sin hidtil største og mest omfattende udstilling. 

Det sker på Trapholt i Kolding, hvor udstillingen går under navnet ”Kay Bojesen – Humøret i dansk Design” for at hylde den danske designers gode humør og barnlige sind. Udstillingen tager derfor også afsæt i tre af hans kendetegn: leg, håndværk og innovation.

I udstillingen finder man derfor også et kæmpestort rum fyldt med træklodser som Kay Bojesen udviklede.

- Kay Bojesen havde en ide om, at træklodsen var det ultimative legetøj, fordi man kan lave og lege alt med dem, så nu kan børn og barnlige sjæle bygge løs i hans ånd, når de besøger udstillingen på Trapholt, siger museeumsindspektør hos Trapholt Karen Grøn til TV Syd

Udstilling af værker og liv
Kay Bojesen er særligt kendt for aben fra 1951, men har også gjort sig bemærket med fugle, elefanter og andre dyr i træ. Disse dyr udstilles sammen med kunsthåndværkerens øvrige designikoner og sølvhåndværk på museet for moderne kunst og design.

Foruden Kay Bojesens værker giver udstillingen også mulighed for at dykke ned i designerens liv og virke – både fra hans tid som lærling hos sølvsmeden Georg Jensen til fra hans internationale succes i 1940-1950’erne.

Sammen med udstillingen udgives også den mest gennemgribende publikation om Kay Bojesen til dato.

Udstillingen er åben indtil juni 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094