23948sdkhjf

Frovin på særlig opgave i København

På gaden Store Strandstræde i det indre København spoles tiden tilbage til 1600-tallet – næsten så meget, at man kan se for sig, hvordan kvinder i store kjoler slentrer ned ad gaden mod Nyhavn.

Det klassiske udtryk i ægte københavnerstil skal bevares, og derfor har en nylig renovering af fem bygninger på gaden båret særlige udfordringer med sig i et forsøg på at sikre originaliteten.

Det gælder blandt andet renoveringen af vinduerne, som Frovin Vinduer & Døre har stået for. Virksomheden har erfaring med at lave vinduer til enkeltstående fredede og bevaringsværdige bygninger, men det er første gang, de renoverer til store dele af en gade.

- Det er en helt speciel opgave for os, som vi er både glade for og stolte over, at vi kan få lov at sætte vores præg på, siger Claus Haastrup, salgschef hos Frovin.

Autenticitet i farver og materialer
Det har ikke været en helt simpel opgave at stå for renoveringen af Store Strandstræde.

Alene vinduerne i bygningerne har sat særlige krav til arbejdet.

Farverne på vinduesrammerne varierer fra bygning til bygning for at give hver facade et særligt udtryk.

Samtidig er vinduerne på gaden er renoveret med brug af såkaldt koblede vinduer, der betyder, at den yderste vinduesramme er sammenkoblet med den inderste forsatsramme. Det er sket for at værne om de gamle håndværkstraditioner, der var dengang bygningerne blev til.

Glasset i vinduerne er desuden specialproduceret og trukket for at skabe den rette originalitet og sjæl.

Alle vinduerne, der er leveret til Store Strandstræde, er i kernefyrretræ og er lydisolerede grundet gadens centrale placering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078