23948sdkhjf

Gammel træ- og møbelmand skal sætte det rette hold

Tidligere Stouby-medejer og NJA-direktør skifter retning

Han er vant til at give firmaer i træ- og møbelbranchen ny energi, er Lars Hovgaard. Og hans fundament i branchen er dybt.

Først var han med til at grundlægge lampebrandet Light Years, som Fritz Hansen sidenhen købte. Derefter blev han medejer af Stouby Furniture, hvor han var med til at tilføre ny værdi til møbelfabrikken og bringe den på markedet med nye designere og designs. Så blev det til halvandet år hos Södra Interiør i Aarhus, det tidligere BE Profiler. 

I 2015 blev han sat i spidsen for NJA Furniture ved Thisted, hvor han med titel af administrerende direktør skulle vende udviklingen. Med Storbritanniens udtræden af EU faldt pundet og møbelfirmaets eksport ligeså, og NJA måtte i sidste ende dreje nøglen. 

Det seneste år har han på konsulentbasis hjulpet firmaet i og udenfor branchen med forretningsudvikling, og med at skabe bedre sammenhæng mellem top- og bundlinje.

- Det er den der gymnastik med, hvad der hænger sammen. Når omsætningen går op, er der ofte også flere omkostninger. Det, jeg hjælper dem med, er at vokse i takt med, at omsætning og omkostninger går op, forklarer Lars Hovgaard til Wood Supply.

Gælder om at sætte det rigtige hold
I den forbindelse har han også guidet kunderne mod rekruttering med fokus på specialister, ledere og topledere.

- Jeg havde ikke selv set, at en af mine styrker lå der, siger Lars Hovgaard og tilføjer, at opgaven i de seneste turn around processer ligeledes har handlet om at sætte det rette hold. Fx skal den nye produktionschef ikke nødvendigvis ligne den gamle, hvis firmaets produktprogram er ændret.

Den slags opgaver får han mange flere af fremover. 

Som partner i den landsdækkende rekrutteringsvirksomhed HR Navigator skal han primært dække region Syddanmark. Firmaet har i forvejen kontorer i Aarhus, København, Viborg og Herning. 

- For eksempel skulle vi finde en eksportsælger til Norge. Tidligere blev beslutningen truffet på baggrund af måske 10 kandidater. Med de værktøjer, jeg har nu,, er vi gennem mindst 50 personer, hvilket giver et bedre match mellem virksomhed, kandidat og opgaven, forklarer Lars Hovgaard. 

Første opgave bliver at opbygge et kontor, som dækker Fyn og Sydjylland. Hvor det præcis bliver placeret er ikke afgjort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078