23948sdkhjf

Upcoming designere klar til Milano

Det er kerneværdierne i dansk design, der kommer i fokus, når udstillingen ”Mindcraft11” med 11 helt nye værker vises frem i Milano under Salone del Mobile.
Bag Mindcraft11 står Danish Crafts, som ønsker at gøre opmærksom på kerneværdierne og den helt specielle styrke, der kendetegner dansk design og kunsthåndværk.

De 11 helt nye værker af 13 danske talenter kan i år opleves i Milanos up-and-coming designdistrikt Ventura Lambrate.

Vil genfinde de grundlæggende værdier
Mindcraft sætter i år fokus på de værdier, som dansk design altid har været berømt for; kvalitet, funktionalitet og materialitet:

- Vi har i Norden været kendt for vores tårnhøje brugsværdi, visuelle ydmyghed, materialefornemmelse og enkle rene æstetik. Nu, hvor overflodsbølgen er stilnet lidt af, kan vi måske genfinde og dyrke nogle af de grundlæggende værdier for vores virke, forklarer designer Cecilie Manz, der er curator for udstillingen.

Ud over den store brandingværdi, der ligger i aktiviteten, tjener Mindcraft det formål at være et inspirerende udstillingsvindue for internationale gallerister og producenter på jagt efter nye navne og idéer til nye produkter.

Flere deltagere i tidligere Mindcraft-udstillinger er blevet spottet af toneangivende internationale producenter som italienske Nemo/Cassina og Skitsch. Andre har solgt værker til højtprofilerede gallerister som Moss i New York, Mint i London og Galerie Wettergren i Paris og desuden etableret et stort internationalt galleri-netværk.

Nyt venue
Under de sidste tre Milano-messer er Mindcraft-udstillingerne blevet præsenteret i Zona Tortona, men i år flytter udstillingen til det nye og toneangivende Ventura Lambrate-område.

Lambrate er et gammelt industriområde i Milanos østlige hjørne, der i de senere år har udviklet sig til et væsentligt kreativt område. Under Salone del Mobile udstiller et stærkt felt af førende internationale designere og uddannelsesinstitutioner i området.

Danish Crafts har i år allieret sig med tre hovedsponsorer på udstillingen: Dinesen Gulve, Kvadrat og PP Møbler. Alle er udvalgt, fordi de på fornem vis repræsenterer nogle af de kerneværdier, som kendetegner dansk kunsthåndværk.

Mindcraft11 finder sted i dagene 12. – 17. april.

De deltagende designere og kunsthåndværkere er:
Ben And Sebastian (kunstnere og designere)
Mathias Bengtson (designer)
Thomas Bentzen (møbeldesigner)
Line Depping (møbeldesigner)
Gamfratesi (møbeldesignere)
Margrethe Odgaard (tekstildesigner)
Eske Rex (kunstner og designer)
Louise Sass (tekstildesigner)
Bente Skjøttgaard (keramiker)
Anne Tophøj (keramiker)
Tora Urup (glaskunstner)

Om Danish Crafts og Mindcraft
Danish Crafts er en institution under Kulturministeriet, der har til formål at synliggøre, promovere og øge afsætningen af dansk kunsthåndværk i Danmark og i udlandet.

Mindcraft er navnet på de udstillinger, som Danish Crafts de seneste tre år har præsenteret i forbindelse med designugen i Milano. Konceptet blev lanceret i Milano i 2008 og vandt senere samme år prisen for ”Best Contribution to 100% Design”, da udstillingen blev præsenteret på 100% Design i London.

Mindcraft beskriver udviklingen i dansk kunsthåndværk, hvor indgående kendskab til form og materialer samt fornemme håndværksmæssige færdigheder kombineres med storytelling, refleksion og stillingtagen. Udstillingen curateres af en ekstern curator, der udvælger deltagerne blandt de mest talentfulde nye danske kunsthåndværkere og designere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125