23948sdkhjf

Ændret strategi i Plus-koncernen

Efter flere minus-år ændrer Plus-koncernen strategi, der blandt andet får betydning for produktionen og kundegrundlaget.
Plus-koncernen i Vejen er midt i en omstillingsproces, der koster på medarbejdersiden, idet en stadig større del af produktionen af træprodukter flytter til Østeuropa. Senest er 24 ansatte i produktionen blevet afskediget, og de efter følger flere afskedigelsesrunder inden for de seneste år, fremgår det af ErhvervsBladet i dag.

- Vi er ved at omlægge vores forsyningssystem til lavtlønsområder, idet vi har flyttet produktion til vores egen fabrik i Letland og køber stadig flere produkter uden for koncernen i de baltiske lande og Polen, siger adm. direktør Frans Vindbjerg til ErhvervsBladet.

Plus-fabrikken i Letland var i foråret nær 200 medarbejdere men beskæftiger nu på grund af sæsonudsving ca. 120.

Tilbage i Vejen er ud over administration, overfladebehandling, lager/ logistik fremstilling af eksklusive produkter inden for hegn og terrasseløsninger i de mere ædle træsorter, birk, lærk og cedertræ. I dag er der ca. 70 i produktion, overfladebehandling, lager og logistik, hvortil kommer ca. 40 funktionærer, mens der for bare et par år siden var omkring 180 ansatte i produktionen.

Ud over at flytte stadig mere produktion uden for landets grænser indebærer strategien for de kommende år radikale ændringer i kundegrundlaget. Især på det største enkeltmarked, Tyskland, hersker tendensen til, at kæder tager kunder fra specialhandlen, skriver ErhvervsBladet.

- Kæderne trækker flere kunder, og de trækker kunderne ned i et lavere produktleje. Derfor er vores strategi at få fat i kæder, der vil sælge andet end de billige produkter. Det kræver, at vi kan tilbyde dem varerne til den rigtige pris, og derfor går 90 pct. af vores produktudvikling på varer til mellempriser, siger Frans Vindbjerg til ErhvervsBladet.

Af ITH-koncernens halvårsmeddelelse fremgår, at Plus hævede salget med seks pct. i første halvår og havde en resultatforbedring, der ikke levede op til budgettet, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078