23948sdkhjf

Minister vil ændre strafferegler i arbejdsmiljøloven

Beskæftigelsesministeren, Claus Hjort Frederiksen (V) er klar til at ændre reglerne, så arbejdsgivere kan slippe for straf, hvis medarbejdere ser stort på sikkerhedsreglerne.
Efter lang tids pres fra arbejdsgiverne er beskæftigelsesministeren parat til at ændre straffereglerne i arbejdsmiljøloven. Arbejdsgivere, der har gjort alt for at overholde loven, skal ikke længere straffes, fordi medarbejderne opfører sig tåbeligt. Og omvendt skal ansatte kunne straffes med bøder, hvis de ser stort på reglerne, skriver Dagbladet Børsen i dag.

- Jeg kan godt forstå, at arbejdsgiverne i nogle situationer føler sig urimeligt behandlet, når de får en bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Selv om arbejdsgiveren har gjort alt, går det alligevel galt nogle gange, fordi medarbejderne ser stort på reglerne. Derfor har jeg nu bedt mine embedsmænd om at undersøge, om vi kan skrue reglerne sådan sammen, at arbejdsgivere med ren samvittighed ikke bliver straffet, siger beskæftigelsesministeren ifølge Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062