23948sdkhjf

Partner går Montana efter med tættekam

Siden Peter J. Lassen startede Montana tilbage i 1982, har virksomheden haft fokus på deres forpligtigelse i forhold til miljøet og omverdenen.  

Montana er allerede miljøcertificeret efter international miljøstandard og har derfor et stort fokus på, hvordan virksomheden kan tage mest muligt hensyn til omverdenen.  

Montana Furniture har derfor indgået et energi- og klimapartnerskab med Energi Fyn, hvilket skal være med til at nedbringe Montanas energiforbrug.

- Vi har valgt at indgå et energi- og klimapartnerskab med Energi Fyn for yderligere at kortlægge vores aftryk på vores omverden. Vi ønsker at have en professionel sparringspartner i forbindelse med screeningen af vores miljøarbejde for på den måde bedre at kunne kortlægge forbedringspotentialet, fortæller Mikkel Kristoffer Wildfang.

Ikke kun en teknisk løsning
Hos Energi Fyn glæder det energisparechef Henning Rask, at Montana kan se en fordel i at indgå et partnerskab med Energi Fyn.

Formålet med konceptet er at se samlet på virksomheden ved både at give et detaljeret overblik over energiforbruget, hjælpe med at lokalisere rentable projekter samt rådgive om indkøb af energi.  

- Vi yder totalrådgivning og kommer hele vejen rundt, forklarer Henning Rask

Han understreger, at de løsninger man finder frem til i forbindelse med samarbejdet ikke kun er af teknisk karakter.

- Det er jo mere end bare et teknisk rådgivningsprojekt. En af løsningerne kunne også være at gå ind og arbejde med medarbejderne og den her kultur, der er i virksomheden, så alle bakker op om projektet, siger Henning Rask.

Montanas energiforbrug kortlægges
I den første indledende fase af energi- og klimapartnerskabet skal en energirådgiver fra Energi Fyn vurdere potentialet for samarbejdet.  

- Når vi indleder et partnerskab med en virksomhed, starter vi med et 12-måneders rådgivningsforløb, hvor vi fokuserer på at finde de største energisyndere i virksomheden. Vi vil kortlægge Montanas energiforbrug, så Montana får et grundlag for at foretage de investeringer, der er mest rentable, og som kan give de største besparelser på bundlinjen, fortæller Henning Rask.

Han fortæller, at de klassiske lavthængende frugter er at finde i forbindelse med ventilationsanlæg og produktionsanlæggene.

- Der vil typisk også være muligheder for genvinding af overskudsvarme, modernisering af belysningsanlæg og helt almindelig optimering af ventilationsanlæggene. Hos Montana skal vi blandt andet ind og arbejde med trykluften på en af deres skæremaskiner, fortæller Henning Rask.

Handleplaner
Kortlægningen af Montanas energiforbrug skal senere danne grundlag for udarbejdelsen af en strategi for, hvordan Montana kan reducere deres klimaaftryk.

Strategien vil efterfølgende blive omsat i handleplaner, der for eksempel kan indeholde tekniske energispareprojekter, involvering af medarbejdere, indkøb af vedvarende energi og branding af virksomheden.

 - Vi ser frem til at få kortlagt vores energiforbrug og få tydeliggjort, hvor der kan være et besparelsespotentiale, siger Mikkel Kristoffer Wildfang.

Energi Fyn har tidligere indgået lignende partnerskaber med Odense ZOO, Odense Marcipan og bryggeriet Vestfyn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078