23948sdkhjf

DS-Furniture - Standardiseringsportal for møbelindustrien

I dag lancerer Træets Arbejdsgiverforening og Dansk Møbelindustri i samarbejde med møbelkonsulent Kjeld Bülow og Dansk Standard en standardiseringsportal for møbelindustrien.
Den 1. september får møbelindustrien mulighed for selv at skaffe sig information omkring standardisering. Her lancerer Træets Arbejdsgiverforening i samarbejde med Kjeld Bülow, Dansk Standard og Foreningen Dansk Møbelindustri en ny hjemmeside, der samler al relevant information om standardisering og lovgivning på møbelindustriens vigtigste eksportmarkeder.

Målet er at dække danske møbelproducenters behov for nem indhentning af viden om de standarder og lovkrav, der skal overholdes, når man ønsker at markedsføre møbler og inventar på branchens vigtigste markeder.

DS-Furniture er den eneste brancheportal af sin art i verden, og danske møbelproducenter får dermed en unik konkurrencefordel, når de vil lancere nye produkter og/eller gå ind på nye markeder

Allerede fra starten giver DS-Furniture adgang til beskrivelser af ca. 150 forskellige møbelrelaterede standarder – og flere vil komme løbende til. Standardiseringsportalen giver dog kun et overblik over hvilke standarder, der er relevante på et givent marked. Såfremt en virksomhed ønsker, at se relevante standarder vil disse stadig skulle købes hos Dansk Standard.

Hvordan får man adgang til siden
Medlemmer af Træets Arbejdsgiverforening og Foreningen Dansk Møbelindustris vil gratis kunne danne sig et overblik over, hvilke standarder de skal opfylde på eksportmarkederne afhængig af det produkt, de ønsker af afsætte, ligesom der vil blive givet oplysninger om, hvilke nationale love virksomhederne skal overholde.

Gennem medlemsdelen på hjemmesiderne af såvel Træets Arbejdsgiverforening som Dansk Møbelindustri , vil der fra d. 1. september være gratis adgang til den nye standardiseringsportal. Derudover vil man kunne finde standardiseringsportalen på www.ds-furniture.dk Adgang til linket vil være passwordbeskyttet.

Portalens opbygning og struktur
Ud over den generelle introduktion til standardiseringsområdet, er DS-Furniture opdelt i følgende emneområder:

· Boligmøbler
· Møbler til køkken/bad
· Kontormøbler
· Udendørsmøbler
· Kontraktmøbler
· Brand
· Andet (bl.a. overflader, materialer, miljø, prøvningslaboratorier etc.)

DS-Furniture er et tre-årigt samarbejdsprojekt, hvor de to brancheorganisationer bag har ydet finansiel støtte til portalens udvikling og drift. Dansk Standard har ansvaret for portalens drift og ekstern møbelrådgiver Kjeld Bülow er knyttet til projektet med ansvar for fagligt indhold og organisation.

Projektet løber fra 2004 til 2006, og portalens indhold vil løbende blive opdateret og udvidet under hele forløbet. Når den tre-årige projektperiode er slut, vil afbenyttelsen af portalen blive evalueret, og der vil blive taget stilling til det videre forløb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062