23948sdkhjf

Montana kræver perfekte overflader

Hos den velkendte danske møbelproducent Montana Møbler, sætter man overfladekvaliteten i højsædet. Derfor har man investeret i en ny slibemaskine fra Costa, leveret af LINDLARSEN A/S, netop udstyret til den ultimative overflade-finish.
Den velkendte Montana-kvalitet, kræver en perfekt overflade. ”En god overflade begynder med en optimal grunding og efterfølgende perfekt lakslibning. Den unikke slibekvalitet på hele overfladen helt ud til emnets kanter, er med den nye Costa laksliber mærkbart forbedret” siger produktionsdirektør Bjørn Thygesen fra Montana Møbler A/S i Haarby på Fyn.

Costa slibemaskinen er udstyret med et nyudviklet super-finish aggregat, hvor princippet er, at slibetrykket udøves gennem et mellemliggende lamelbånd. Det giver en lang række fordele i produktionen:

- Bedre køling af slibebåndet og dermed længere standtid
- Mindre risiko for sliberidser
- Mere ensartet overflade
- Mindre fiberrejsning
- Lange bånd (3250-4600 mm) giver længere standtid og dermed bedre maskinudnyttelse.

Costa slibemaskinen, der er indsat i en eksisterende Sorbini lak-linie giver ifølge produktionsdirektør Bjørn Thygesen bedre overflader og kanter samt op til 3 gange længere standtid på slibebåndene.En meget fint opdelt elektronisk styret slibesko sikrer, at også kanterne slibes perfekt uden gennemslibninger eller lignende. ”Det har for os betydet, at vi stort set undgår manuel efterslibning for at nå det perfekte resultat. Det sparer os for meget tid til denne unødvendige proces. Samtidigt har vi forøget standtiden på slibebåndene med 2-3 gange, så vi får færre stop på linien i løbet af dagen” slutter Bjørn Thygesen, der i øvrigt bemærker en hurtig installation og igangsætning af maskinen, hvor man efter kun én dag kørte produktion herpå.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078