23948sdkhjf

Ny dansk FSC-skovstandard godkendt

FSC Danmark lancerer en ny dansk skovstandard. Den træder i kraft den 24. september 2018

Efter en lang proces lancerer FSC Danmark en ny, opdateret standard for certificering af danske skovejendomme. 

Internationalt har FSC fokus på at sikre, at certificeringskravene tager mere højde for skovejendommens størrelse, driftens intensitet og risikoen forbundet med driftsaktiviteter for derved at gøre FSC-certificering mere tilgængelig for mindre skovejendomme. 

- Med den nye standard i hånden glæder vi os til at se på mulighederne for FSC-certificering sammen med de danske skovejere. Der åbner sig i disse år mange nye muligheder i FSC-systemet, særligt for små skove, som gør det lettere og billigere at opnå FSC-certificering. Vi vil rigtig gerne hjælpe med at se på disse muligheder også gennem de danske gruppecertificeringer, siger Sofie Tind Nielsen, FSC Danmarks tekniske rådgiver. 

FSC-certificerede skove har efter ikrafttrædelsen 12 måneder til at indfase den reviderede standard, det vil sige indtil d. 23. september 2019. 

Hvad er ændret i den nye FSC-skovstandard?

Standarden er baseret på FSC’s internationale principper og kriterier. Antallet af indikatorer - kravene til skovdriften - er betydeligt reduceret i forhold til den tidligere standard, og kravene er formuleret på en mere klar og forståelig måde.

Ændringer i den nye FSC-skovstandard er blandt andet, at:
- naturpleje, herunder græsning, nu er tilladt på arealer udlagt som urørt.

- brug af bioaske tillades under særlig forhold (se indikator 10.6.1).

- der henvises til miljøstyrelsens nøgle til kortlægning af naturmæssigt særlig værdifuld skov som udpegningsgrundlag for visse arealer med høje bevaringsværdier (9.1.1).

- der er fleksibilitet på minimumprocentdel for skove med høj andel af hjemmehørende arter (10.2.1).

- beskyttelseszoner omkring redetræer er afklaret (6.4.4).

Med den nye skovstandard er foretaget en risikovurdering af alle kravene med det resultat, at godt en tredjedel af indikatorerne kan udelades ved audit af små skovejendomme (op til 250 hektar).

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094