23948sdkhjf

OK Systems båndrenser til lak og hårdttræ

OK Systems er gennem de seneste mange år blevet kendt på at lave båndrensnings-anlæg til producenter af fyrretræsmøbler.
OK Systems er gennem de seneste mange år blevet kendt på at lave båndrensnings-anlæg til producenter af fyrretræsmøbler. Her har producenterne sparet tusindvis af kroner på at minimere forbruget af pudsebånd og trykluft. Mange møbelproducenter har faktisk mere end halveret forbruget af pudsebånd. Derfor er investeringen ofte tjent hjem igen på kun godt et par måneder.

I takt med at den danske produktion af møbler af hårde træsorter samt finerede og lakerede overflader er stigende, har OK SYSTEMS udviklet en båndrenser, der er specielt konstrueret til denne produktion. Her er der jo ikke tale om harpiksholdigt træ, hvorfor der alene er fokuseret på rensning af pudsebånd med et minimalt forbrug af trykluft.


Spring indkøb af pudsebånd over
Ved at få installeret et båndrensningsanlæg fra OK SYSTEMS opnår møbelfabrikken flere fordele. Da OK’s båndrensningsmoduler forbruger 60-80% mindre trykluftluft end de standardmonterede afblæsningsenheder, betyder det at der frigives kapacitet i producentens kompressorer. På årsplan spares der omkring 350.000 m3 trykluft på en almindelig 6-bånds pudsemaskine. Dette bare ved pudsning i ét arbejdsskift.
Da der ikke længere skal bruges tid på at skifte bånd så ofte som før montage af båndrensningsanlægget, bliver der tid til at pudse flere emner pr. dag. Herved forbedres driftsøkonomien også.

Standtiderne for pudsebåndene forlænges mellem 20-35%. Det vil sige, at producenter af møbler i hårdttræ eller med lakerede overflader kan springe indkøbet af hvert 3., 4. eller hvert 5. pudsebånd over. Den store besparelse på de direkte produktionsomkostninger betyder, at der bliver mulighed for at optimere maskinparken yderligere, da de ”frigivne” midler frit kan disponeres.

På stand A 1374 vil der være mulighed for at se, hvordan de nyeste båndafrensere fungerer. Desuden vil OK SYSTEMS vise emnerenseren DUSTER 2003. Den væsentligste årsag til DUSTER’ens succes er, at den afblæser pudsede emner på en fremragende og effektiv måde. Der efterlades ikke støv på hverken kanter, profiler eller i borhuller. Herved bliver det bejdsede eller lakerede resultat meget flottere. DUSTER 2003 er en rigtig effektiv støvfjerner på alle pudsede emner.

TIMI Stand : A 1374

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067