23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn-samarbejde med blik for kontraktmarkedet

Strategiske samarbejde med den amerikanske designer Brad Ascalon markerer den 110-årige møbelproducents første samarbejde med en amerikansk designer

Carl Hansen & Søn er gået sammen med den anerkendte, New York-baserede designer Brad Ascalon om at udvikle en møbelserie til moderne offentlige og private rum.

- Brad Ascalon er en interessant designer, der har opnået fremragende resultater ikke mindst i USA, siger Carl Hansen & Søns adm. direktør, Knud Erik Hansen, og fortsætter:

- Han tænker alternativt og designer produkter, der på én og samme tid er elegante og enkle. Hans meget fleksible tilgang til produkterne og hans evne til at løse komplekse opgaver med meget få komponenter, betog os. Det er en ny måde at tænke på, der åbner op for nye markeder, hvor vi kan udvide vores tilstedeværelse.

Kontraktmarkedet i fokus
Resultatet af det kreative og strategiske samarbejde er Preludia-serien. Den alsidige serie består af borde og stole, der retter sig mod kontraktmarkedet og tilbyder moderne design og håndværk til både offentlige og private rum. Serien er således skabt til at indgå i produktion af høj volumen.

- Preludia-seriens former og design er nye og opfylder et stigende behov for et særligt kontraktmarked, hvor der er fokus på solide, slidstærke og komfortable møbler, der kan modstå hård belastning, siger Knud Erik Hansen og fortsætter:

- Serien er velegnet til store kontorer, men også til smukke og hyggelige omgivelser i moderne hjem.

Preludia-serien markerer samtidig den 110-årige danske møbelproducents første samarbejde med en amerikansk designer. 

Startede udelukkende i træ
Udviklingen af serien begyndte med fremstillingen af Preludia-stolen udelukkende i træ. Det skulpturelle design med et sæde i 3D-finér og stel i massivt træ er inspireret af de store, danske møbelarkitekter og deres tilgang til håndværket.

Med stoledesignet udelukkende i træ som fundament videreudviklede Brad Ascalon varianter af designet med henholdsvis stålben, meder samt en barstol, som alle kan stables for at imødekomme varierende pladsbehov.

Stolens komfortable sæde i 3D-finér tager form efter den menneskelige krop og tilbydes i ren finér, med polstret sæde eller fuldt polstret i de fineste møbeltekstiler og læderkvaliteter i forskellige farver.

En serie af Preludia-borde med et enkelt, moderne og ensartet udtryk ledsager stolene. Bordene fås i spisebords- og barhøjde og med bordben i massivt træ, laminat bordplade og hjørnesamlinger i støbt aluminium. 

Viderefører brugen af 3D-finér
Valget af 3D-finér til Preludia-stolens skal gør, at sædet let kan bøjes i flere retninger på samme tid; en vanskelig men værdifuld proces, der giver holdbare, elgante og komfortable sæder, som tager form efter og tilpasser sig den menneskelige krop.
 

Senest har Carl Hansen & Søn arbejdet med 3D-finér i samarbejde med den japanske arkitekt Tadao Ando for at skabe Dream Chair.

- Vi ønskede at videreføre den historie med 3D-finér, der begyndte med Andos stol, og samtidig flytte den i retning af en mere realistisk mulighed for kommerciel succes, siger Knud Erik Hansen.

3D-finér gav Brad Ascalon og Carl Hansen & Søn mulighed for at opnå en ideel balance mellem en organisk sædeform, en høj grad af fysisk komfort og en iboende styrke og stabilitet, som man ellers kun kan opnå med plastik eller glasfiber. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094