23948sdkhjf

Vellykket turnaround hos Stantræk

Den østjyske underleverandør til bl.a. inventar- og møbelindustrien har haft succes med at sprede salget på flere kunder.
Ikke nok med, at finanskrisen ramte Stantræk i 2008. Som en udløber af dette valgte virksomhedens største kunde, Danfoss, der stod for ca. 60 % af omsætningen, at outsource dele af sin produktion til Kina. Det skriver Børsen.

Hos Stantræk betød det en halvering af omsætningen fra 47 mio. kr. i 2008 til 24 mio. kr. i 2009. Samtidig hentede man et underskud før skat på 4,3 mio. kr.

Atter vækst i omsætningen
Nu er der imidlertid kommet andre boller på suppen. Danfoss står i dag blot for 21 % af omsætningen. Alligevel er omsætningen steget til 28 mio. kr., og der er atter sorte tal på bundlinjen med et overskud før skat på 152.000 kr.

- Væksten kommer både fra nye kunder og fra nye projekter fra eksisterende kunder, som ikke er blevet bearbejdet gennem mange år, siger administrerende direktør, Morten Petri Lauritsen, til Børsen.

Også i 2011 ser det lyst ud for Stantræk. Direktøren forventer, at omsætningen vil stige med 14-18 % i år, og der kalkuleres også med fremgang i overskuddet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085