23948sdkhjf

Efter Muuto, Gubi og Hay: Forudser flere kæmpesalg

Kombinationen af dygtige danske firmaer og ivrige investorer betyder, at bølgen af handler i møbel- og designbranchen vil fortsætte, vurderer flere branchekendere

Opkøb til milliarder har præget møbel- og designbranchen den seneste tid. 

Sidste uge solgte storaktionær i Hay, Troels Holch Povlsen, en tredjedel af aktierne i designsuccesen til amerikanske Herman Miller for over 400 mio. kr

I marts måned var det administrerende direktør i Gubi, Jacob Gubi Olsen, der solgte 60 procent af aktierne i designfirmaet til kapitalfonden Axcel. Prisen blev ikke offentliggjort, men vurderes at være omkring 1,5 mia. kr. Tilbage i december sidste år var det designvirksomheden Muuto, der blev solgt til det amerikanske designfirma Knoll for 300 mio. dollar - 1,9 mia. kr. 

Dygtige danske firmaer og ivrige investorer
Konsolideringstendensen vil kun fortsætte, vurderer direktør for brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien: 

- Der er fremgang i salg og indtjening i både branchen og mange virksomheder. Så nye aktører interesserer sig for at komme ind. Konsolideringen sker ved, at kapitalfonde og investorer køber op, eller også udvider aktører i branchen med nye aktiviteter, siger han til finans.dk.

Forklaringerne, som branchekendere fremhver overfor mediet, er dels investorernes ønske at få penge i omløb. Dels danske møbel- og designfirmaers evne til både at favne detailsalg og salg til kontraktmarkedet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093