23948sdkhjf

Investering i automatisering vinder frem

Stigende optimisme får flere og flere danske virksomheder til at investere i at modernisere produktionen herhjemme frem for at outsource til lavtlønslande.
Flere og flere danske virksomheder trodser udflagningstendensen og bruger i stedet millioner af kroner på at fremtidssikre produktionsfaciliteterne her i landet. Virksomhedernes samlede investeringer i automatisering boomer i øjeblikket, fremgår det af ErhvervsBladet i dag.

Denne tendens skaber travlhed hos landets leverandører af robotter og andet automatiseringsudstyr.

- Vi mærker en markant vækst i salget af robotter og automatiseringsløsninger lige nu. Optimismen breder sig i erhvervslivet og det betyder, at der bliver hevet en masse projekter frem fra skrivebordsskuffen, siger adm. direktør Claus Madsen, ABB til ErhvervsBladet.

Samme klare budskab kommer fra den nordjyske robotleverandør, Bila, der pga. kraftig stigning i efterspørgslen nu for anden gang indenfor ganske kort tid udvider med en ny fabrikshal på 1000 kvm. Bila regner med en stigning i salget på 15 pct. i år, skriver ErhvervsBladet.

- Flere og flere virksomheder får øjnene op for automatisering, og når de først har oplevet effekten af deres investeringer, så søsætter de hurtigt nye effektiviseringsprojekter, siger salgsdirektør hos Bila, Jan Bisgård Sørensen til ErhvervsBladet.

Det høje investeringskrav er en af de allerstørste barrierer for en endnu kraftigere vækst i salget af robotter og automatiseringsudstyr. Det kræver en vis soliditet at modernisere produktionen i Danmark.

- Det er ganske ofte de mere velpolstrede virksomheder, der vælger automatisering som løsning, mens de virksomheder, der føler sig økonomisk presset, søger outsourcing som løsningen på deres problem, siger Jan Bisgård Sørensen, Bila til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062