23948sdkhjf

Fald i industriens omsætning

Især maskinindustrien haltede bagefter i 4. kvartal, mens bl.a. møbler gik frem. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Industriens omsætning faldt med 0,3 % i 4. kvartal i forhold til 3. kvartal 2010. Tallet inkluderer råstofindvinding og er korrigeret for normale sæsonudsving.

For industri alene, dvs. uden råstofindvinding, er nedgangen 2,0 %, men efter stigninger i de forrige tre kvartaler ligger industriens omsætning dog fortsat på et højere niveau end i 2009.

I faktiske tal er industriens samlede omsætning 3,9 % højere i 2010 end i 2009.

Maskinindustriens salg faldt mest
Selvom der samlet set var et fald i industriens omsætning, var der en stigning i de fleste industribrancher. Faldet i omsætningen fra tredje til fjerde kvartal kan næsten udelukkende tilskrives maskindustrien, som med et fald 27,0 % trak ned i den samlede omsætning. Det skal dog ses på baggrund af, at maskinindustrien havde en næsten tilsvarende stor stigning fra 2. til 3. kvartal.

Der var fald i omsætningen i tre andre brancher, størst i metalindustrien der faldt 3,7 %. Men disse branchers bidrag til det samlede fald i omsætningen var betydeligt mindre end maskinindustriens.

De største stigninger i omsætningen var inden for kemisk industri og olieraffinaderier og medicinalindustri, som steg hhv. 18,3 % og 17,8 %. Der var også fremgang inden for møbel- og anden industri mv., der er steget med 4,3 %.Tallene er korrigeret for sæsonudsving i de brancher, hvor det er relevant.

Fremgang i de fleste brancher på årsbasis
I faktiske tal var den samlede omsætning i råstofindvinding og industri 6,4 % højere i fjerde kvartal i 2010 end i samme kvartal 2009. Industri alene (uden råstofindvinding) var 5,1 % højere end niveauet i samme kvartal 2009.

I alle branchegrupper, på nær maskinindustri, der faldt med 24,9 %, og træ- og papirindustri, trykkerier, der faldt 0,1 %, var omsætningen højere i fjerde kvartal 2010 end i samme kvartal 2009. De største stigninger var inden for medicinalindustrien, der steg 39,6 % og kemisk industri og olieraffinaderier mv., der steg 29,1 %.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125