23948sdkhjf

DLH og teaktræ fra Burma

DLH havde fredag et møde med Den danske Burmakomite om DLH’s indkøb af teak fra Burma/Myanmar. I denne forbindelse har DLH udarbejdet nedenstående redegørelse for DLH’s holdning til Burma-teak.
Møde med Den danske Burmakomite

DLH havde fredag et møde med Den danske Burmakomite om DLH’s indkøb af teak fra Burma/Myanmar. I denne forbindelse har DLH udarbejdet nedenstående redegørelse for DLH’s holdning til Burma-teak:

DLH og teaktræ fra Burma
Den danske Burmakomite opfordrer DLH til at stoppe sin handel med teaktræ fra Burma. I DLH har vi stor respekt for Burmakomiteens arbejde, som sigter mod at bedre levevilkårene i Burma, og derfor vil vi gerne have en dialog med Burmakomiteen.

DLH har ingen aktiviteter eller investeringer i Burma, og vi har heller ikke planlagt sådanne. Men vi indkøber teak i Burma, som vi sælger i forskellige lande, herunder Danmark. I 2002 lagde DLH et loft over indkøb af teak fra Burma, og dette loft er sidenhen fastholdt. Det skyldes, at ILO (International Labour Organisation under FN) i 2002 henstillede til regeringer og virksomheder, at man ikke udvidede sine engagementer i Burma, og denne henstilling har vi respekteret.

DLH har derimod haft en stigende omsætning af plantageteak, som er et alternativ til Burma teak, og DLH’s kunder har mulighed for selv at vælge om de ønsker Burma teak eller plantageteak.

Der er aktuelt ingen embargo på samhandel med Burma fra FN, EU eller Danmark, så DLH bryder ingen konventioner eller love ved sine indkøb. Folketinget har i foråret diskuteret Burma, og regeringens holdning er på linie med EU, altså en ”fastfrysning” af den nuværende holdning til Burma.

I DLH tror vi ikke, at en boykot af teak vil have nogen indflydelse på styreformen i Burma. Derimod tror vi, at en boykot vil ramme den fattigste del af befolkningen, idet tusindvis af mennesker er beskæftiget i træsektoren. DLH står ikke alene med dette synspunkt, og vi henviser til en artikel fra Financial Times.

Selvom DLH ikke er enig med Burmakomiteen i dens anbefalinger, ser vi det som noget positivt, at man på ny sætter problemstillingen til debat og med mediernes dækning skaber et bedre grundlag for forbrugernes stillingtagen - for reelt er det forbrugerne som skal beslutte, hvor meget teaktræ der skal importeres til Danmark.

DLH’s holdning til Burma er ikke statisk, og vi vil vurdere udviklingen i Burma løbende sammen med vores interessenter.

Kilde: DLH Gruppen - www.dlh-group.dk - 20. august 2004.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063