23948sdkhjf

ITH-koncernen i resultatfremgang

Det ordinære resultat før skat for første halvår er vendt fra et underskud på 23,9 mio. kr. til et overskud på 12,6 mio. kr.
ITH-Koncernens omsætning steg med 8,3% i første halvår mens resultatetforbedringen udgjorde 36,5 mio. kr. Resultatet for første halvår af 2003 var dog præget af omstrukturerings- og engangsomkostninger på 17 mio. kr.

For hele året forventer koncernen en omsætning på 650 mio. kr. og et ordinær resultat før skat på 0-5 mio. kr.

Der er realiseret resultatfremgang i alle koncernens selskaber.

Lilleheden har realiseret en lidt lavere omsætning i første halvår men et markant bedre resultat som følge af omkostningsreduktioner og bedre produktivitet.

PLUS realiserede vækst i omsætningen på 6% og en resultatforbedring, der dog ikke levede op til budget og resultatet betragtes fortsat som ikke tilfredsstillende.

Outline Vinduer realiserede en omsætning på niveau med sidste år. Selskabets eksport er mindre, medens hjemmemarkedet er i fremgang. Outline vinduer har realiseret et lidt bedre resultat end sidste år.

Høeg Hagen & Co. har realiseret en omsætningsvækst på ikke mindre end 45%. Høeg Hagen oplever stigende efterspørgsel efter trælast og et effektivt logistiksystem er med til at løfte omsætningen. Det forventes, at der kan gennemføres yderligere vækst i 2. halvår af 2004 og dermed også en betydelig resultatforbedring.

Brand på Lilleheden. På dagen for afslutningen af første regnskabsår opstod der brand på Lilleheden i Hirtshals, hvor en betydelig del af selskabets produktionsapparat brændte. Produktionskapaciteten er derfor blevet øget på selskabets fabrik i Bredebro, ligesom der fortsat produceres halvfabrikata i Hirtshals, så kunder i Danmark ikke berøres. Skaden er omfattet af selskabets forsikring, og genopførelse af fabrikken i Hirtshals er igangsat. Fabrikken bliver genopbygget så der skabes en meget effektiv produktionsenhed lyder det fra ITH. Produktionen forventes påbegyndt i løbet af 1. halvår 2005.


Se hele fondsbørsmeddelelsen på http://www.ith.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078