23948sdkhjf

Thorlund Skou flot ud af 2010

Trælastdistributøren afsluttede sit første regnskabsår med et overskud på 3,3 mio. kroner før skat og er netop blevet PEFC-Chain of Custody-certificeret.
Med en ambition om at præge det danske trælastmarked stiftede Lars Thorlund og Henrik M. Skou i december 2009 deres fælles selskab Thorlund Skou A/S.

De to tidligere Høeg-Hagen-ejere har netop offentliggjort 2010-regnskabet, hvor det efter et forrygende første år er blevet til et resultat på 3,3 mio. kroner før skat ud af en omsætning på 71 mio. kroner:

- Vi har satset vores navne på at dette skulle lykkes, og vi forventer en fortsat vækst i 2011 – taget i betragtning at vores samlede omsætning i 1. kvartal 2011 bliver 30 mio. kroner større end i 1. kvartal 2010, fortæller Henrik Skou, der fremhæver firmaets store fokus på omkostningsstrukturen som en afgørende årsag til succesen:

- Med udgangspunkt i hårde tider har vi fokuseret på et meget konkurrencebetonet koncept med en målsætning om, at vi skal kunne holde vores omkostningsprocent på ca. 4 % af omsætningen, forklarer han.

PEFC udgør 40-50 % i 2011
Thorlund Skou distribuerer trælast til danske tømmerhandlere direkte fra savværker og eget lager i DK, og ifølge Henrik Skou har opbakningen fra de danske tømmerhandlere indtil nu været fantastisk.

I 2011 kan Thorlund Skou som noget nyt tilbyde PEFC-certificeret træ, og Henrik Skou har store forventninger til denne udvidelse af sortimentet:

- Vi forventer, at PEFC-certificerede produkter udgør mellem 40-50 % omsætningen i 2011. Langt de fleste af vores skandinaviske leverandører ligger med en PEFC-andel på over 70 % - hvoraf enkelte store savværks-grupper faktisk har 100 % PEFC-certificerede produkter i softwood, fremhæver han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094