23948sdkhjf

Taasinge Elementer fordobler resultatet

- Fremtiden tegner lys, siger direktør efter stærkt 2017-regnskab.

Taasinge Elementer har på rekordtid vendt en truende økonomisk situation til optimisme og millionoverskud.

I starten af 2016 blev det daværende Palsgaard Gruppen begæret konkurs, men virksomhederne Taasinge Elementer og Palsgaard Spær blev reddet på målstregen, da investorerne Holger C. Hansen og Asbjørn Berge købte aktiviteterne ud af konkursboet.

Taasinge Elementer

Virksomheden beskæftiger i dag omkring 250 medarbejdere og har produktion på Tåsinge ved Svendborg, i Hampen i Midtjylland, i Ugilt i Nordjylland samt i Letland.

Taasinge Elementer er en del af den børsnoterede nordiske koncern, Nordic Waterproofing, der er en førende aktør inden for bygningsbeklædning og -tætning. Koncernen beskæftiger over 800 medarbejdere og råder over brands som Phønix Tag Materialer, Mataki, Trebolit, Kerabit, Nortett, Seal Eco og SPT Painting.

Nordic Waterproofing kom ud af 2017 med et overskud før skat på godt 130 mi. kr. ud af en omsætning på knap 1,6 mia. kr.

Halvandet år senere blev Taasinge Elementer solgt videre til Nordic Waterproofing Group med et pænt millionoverskud i ryggen. Og den positive udvikling fortsætter under den børsnoterede, svenske ejer. Det netop offentliggjorte 2017-regnskab viser et overskud på næsten 15 mio. kr. før skat. Det er mere end en fordobling sammenlignet med året før.

Omsætningen er ifølge adm. direktør Martin Tholstrup også steget markant i 2017, ligesom antallet af medarbejdere nu har passeret 250. Desuden er virksomhedens ledelse netop blevet styrket med hele tre nyoprettede stillinger: En salgschef, en økonomichef og en planlægningschef.

- Visionen er helt klar. Vi vil være den førende aktør på det nordiske marked for præfabrikerede bygningselementer. For at nå dette mål har vi løftet hele organisationen til et nyt niveau, siger Martin Tholstrup.

Tre opkøb
Indgangen til 2018 var været særdeles ekspansiv. Kort før jul overtog Taasinge Elementer elementafdelingen på Ugilt Savværk i Nordjylland. Blot en måned senere blev forretningen udvidet med opkøb af det danskudviklede byggesystem i stål, Nordic Built. Og yderligere en måned senere fulgte yderligere en investering med overtagelsen af 75 pct. af aktierne i den norske elementfabrik RVT.

- De organisatoriske forudsætninger er nu på plads, og vi har øget produktionskapaciteten og produktsortimentet gennem opkøb af virksomheder. Samtidig er konjunkturerne gunstige, og træ vinder mere og mere frem i byggeriet. Så fremtiden tegner lys for Taasinge Elementer, siger Martin Tholstrup.

Virksomheden råder aktuelt over en ”meget stor” ordrebeholdning, og Martin Thostrup forventer på den baggrund yderligere fremgang på bundlinjen i 2018.

Taasinge Elementer A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 65,7 31,7
Resultat af primær drift 16,7 8,3
Resultat før skat 14,8 6,9
Årets resultat 11,6 5,3
Balancesum 80,8 64,1
Egenkapital 19,7 8,2
Antal ansatte 101 47
Regnskabsåret dækker perioden 1. januar - 31. december.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076