23948sdkhjf

International Furniture tjener godt på at holde fast

Gensidig loyalitet mellem den østjyske møbelgrossist og forhandlernettet giver bonus på bundlinjen

- Selvom vi ikke er det dyreste brand, så har vi andre ting, der gør det fedt at handle med International Furniture.

Sådan lyder salgschef René Sechers forklaring på, hvordan den østjyske møbelgrossist igen i 2017 præsterede at skabe fremgang. Der blev således lagt til på bruttofortjeneste og overskuddet blev øget til 2 mio. kr.

Handle med International Furniture, det er der en loyal skare af forhandlere, som gør i fint omfang. Gruppen kunne være større, men det skal den ikke nødvendigvis være, for selskabet holder fast i strategien om at have færre forhandlere.

- Vi passer på vores kunder. Det er vigtigt, at de også kan mærke, at vi er der for dem, og at vi ikke bare lukker op for posen, så alle kan få vores produkter, forklarer René Secher til Wood Supply.

Snor i underleverandører og forhandlere
Ud over at pleje og fastholde forhandlere er det også vigtigt for firmaet løbende at føde nye produkter ud til forhandlerne.

- Uden en Y-stol eller Ægget skal man slå på nogle andre ting. Derfor er det vigtigt, at vi har fokus på de nye produkter, for er vi ikke et skridt foran, kommer vi med garanti bagud, siger René Secher

For at holde sig opdateret på, hvad der rører sig hos firmaets underleverandører, primært beliggende i Italien og Slovenien, tager salgschefen sammen med International Furnitures ejer og direktør, Henrik Bøgild Nielsen, årligt på en længere rundtur. Her kan de eksempelvis holde sig opdateret på nye produkter og egen produkter, som firmaet selv udvikler, så nyhederne kan komme ud til forhandlerne.

Forhandlerne er gode til at tjene penge
Samtidig er den tætte relation til underleverandørerne i salgschefens optik vigtig på en anden front, som også hjælper på bundlinjen: Specielle, tilpassede produkter.

- Alle kan levere, når en kunde skal bruge 350 styk af det ene eller det andet. Men vi kan også levere hvis, det kun er et eller fem eksemplarer af en fx en speciel bænk, siger René Secher. 

Som lidt af et særsyn har International Furniture også en stor binding på lageret. Seks mio. kr. eller mere er der varer for året rundt. Men det betaler sig, for så er der hurtig levering. Også op til ferier og højtider. 

- Det er også med til at give ordrer, når kunderne ved vi kan levere. Nogle ordrer er små, nogle mellemstore og andre lidt større, siger Rene Secher. 

Investeringsår forude
Mens strategien og den hurtige service gav et pænt plus sidste år, kan 2018 gå hen og blive et år med mindre overskud. Der venter nemlig tre store investeringer. 

International Furniture står foran at skulle implementere et nyt økonomisystem, der bliver brugt ressorucer på at få Svanemærket en række produkter i Care-serien, og endelig udgør tryk og distribution af nyt katalogmateriale en større omkostning. 

International Furniture A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 7,9 7,5
Resultat af primær drift 2,6 2,3
Resultat før skat 2,6 2,2
Årets resultat 2 1,7
Balancesum 11,7 11
Egenkapital 7 6,7
Antal ansatte 12 13
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093