23948sdkhjf

Resultat: Grøn vision bag millionnedgang i Ry

Investeringer i nyt produkt kan ses på bundlinjen hos vandsengeproducent

I mange år har vandsenge været et blåt forretningsocean for Akva Waterbeds i Ry: En helt særlig niche, som ikke har været udsat for større pres og konkurrence.

Sådan skal det også fortsætte. Bare med en ekstra udvokset gren fra stammen. Den hedder Re Natursenge, og i det seneste år er der investeret godt med penge i både udvikling og markedsføring.

Blandt andet derfor må Akva Waterbeds nu affinde sig med, at det nye 2017-regnskab næsten viser en halvering af 2016-overskuddet. Bundlinjen er faldet fra 2,7 til 1,5 mio. kroner, og det finder direktør Lars Brunsø sig fint i.

- Det er fuldt ud tilfredsstillende, og bundlinje er ikke eneste succeskriterium, siger han.

Helt nyt på samme fabrik

Med Re Natursenge har Lars Brunsø givet sønnen Alexander Brunsø et helt  ansvarsområde, som er starten på et generationsskifte for hele virksomheden. Alexander Brunsø er nu ved at bygge Re-mærket op fra bunden.

Produkterne er nye. Der er ingen vand i. Og det har sin helt egen identitet på markedet, sin egen hjemmeside og sit eget telefonnummer.

- Vi har fundet noget nyt, som vi kan vi bruge vores møbelfabrik i Ry til, og det har vi så gjort, siger Lars Brunsø, som mener, at Re Natursenge er en vej fremad.

Re-sengene er skabt af rene og naturlige materialer. Strømmen til produktionen er certificeret som vindkraft. Det betaler virksomheden ekstra for.

- Det har en pris at producere i Danmark. Vi kan godt mærke, at omkostningerne er højere. Derfor skal vi være gode til ekstra ting som godt design og et grønt værdigrundlag. Vi håber, at de forbrugere, som gerne betaler mere for økologiske madvarer, også vil betale for en bæredygtig seng.

Vandsenge trives

Akva Waterbeds har ikke glemt vandsengene, som i 95 procent af tilfældene eksporteres.

- De er inde i en stabil udvikling. Vi har haft en lille vækst i Danmark i de sidste 2 til 3 år. I 37 år har vi siddet på det europæiske nichemarked. Det går stadig fint, og vi er glade og tilfredse, siger Lars Brunsø.

Foruden de mange investeringer i Re Natursenge er resultatnedgangen hos Akva Waterbeds påvirket af valutaudsving.

- Vi mærker det, når kronen og euroen står stærkt, som de gør. Så kommer der færre penge i kassen, når vi skal veksle dem, der kommer fra Schweiz, Storbritannien og skandinaviske nabolande.

Akva Waterbeds A/S
mio. kr. 2017 2016
Bruttoresultat 12,3 13,8
Resultat af primær drift 1,6 3,4
Resultat før skat 1,9 3,5
Årets resultat 1,5 2,7
Balancesum 27,2 27,9
Egenkapital 11,5 12,7
Antal ansatte 23 23
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079