23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra JUNGET A/S

Hos Jungets italienske leverandør af dør- og vinduesanlæg, CML, arbejdes der konstant med at udvikle nye anlæg, der kan forbedre dør- og vinduesproducenternes konkurrenceevne.
Nyt komplet CML dør- og vinduesbearbejdningscenter

Hos Jungets italienske leverandør af dør- og vinduesanlæg, CML, arbejdes der konstant med at udvikle nye anlæg, der kan forbedre dør- og vinduesproducenternes konkurrenceevne. For at opnå en bedre konkurrenceevne er det nødvendigt at rationalisere de allerede eksisterende tekniske muligheder. Under mottoet ”fleksibilitet = ydeevne” har CML skabt sig en førende position inden for branchen – en position, som utvivlsomt vil blive styrket med CML’s udvikling af et nyt fuldautomatisk dør- og vinduesbearbejdningscenter – CML Step-4.

Det nye CML Step-4 bearbejdningscenter introducerer med sin førende teknologi et helt nyt koncept, hvor man i én og samme løsning integrerer – under hensyntagen til virksomhedens specifikke ønsker – alle dør- og vinduesbearbejdninger til fuldautomatisk fremstilling af montagefrie enkeltdele. Det gælder også de dele, som tidligere af fleksibilitetsårsager blev udfærdiget på enkeltmaskiner.

Step-4 systemet er yderst kompakt opbygget, hvorved pladsbehovet minimeres. Systemet kan desuden udvides med en ekstra bearbejdningsenhed, der sikrer mulighed for dobbelt kapacitet.

Med det nye Step-4 system kan Junget tilbyde en totalløsning til bearbejdning af alle dør- og vinduestyper. Systemet tillader hjørnesamling med dyvelhuller, kontraprofiler eller tapper samt sammenkobling af kompletbearbejdning såsom afkortning, tap/slids, kontraprofilering, langshulsboring (dyvelhuller) samt langshulsfræsning, boring og udfræsning af beslag, låsekasser, håndtag etc. Det er vigtigt at bemærke, at emnekanterne er firkanthøvlede (uden fals) og afkortede i længde med en maksimal tolerance på +50 mm.

Systemet kan anvendes til boringer, såsom langhul, udfræsninger og boringer af emner som positioneres med høj præcision og samme nøjagtighed hver gang ved hjælp af indstilling med kugleføring og spindel, hvilket giver en perfekt geometri.

Step-4 systemet er enmandsbetjent og har en moderne anlægsstyring, hvor den lettilgængelige og betjeningsvenlige CNC-elektroniske styring kan tilkobles pc-netværket.

Step-4 har automatiske ind- og udløb og med indbygget vendeindretning og tilbagetransport. Systemet tillader længdeuafhængig bearbejdning med højeste fleksibilitet samt enkeltsidet bearbejdning med to gennemløb. Det har desuden et specielt vende- og tilbagetransportsystem i et højere niveau, uden at det har indflydelse på flowet i nederste niveau, hvor emnerne bearbejdes.

Fremtrækket består af pneumatiske blokeringsklemmer, som flytter sig automatisk. Fremtrækket er gennemgående i den første afdeling af maskinen ved afkortningen, tappe/slids eller kontraprofileringen. Maskinen takter emnerne frem under de sidste bearbejdninger så som boring og fræsning.

Bearbejdningsenheden består af 2 systemer. Det første system er udstyret med blokeringsindretning i indløbet samt en fuldautomatisk løsning med X-Y-Z CNC-styrede akser. Dette sikrer emneovertagelse fra transportbåndet og ilægning ind i den første automatisk flytbare blokeringsklemme for første gennemløb i maskinen. Emneovertagelse fra tilbagetransporten sker fra øverste niveau, positionering sker via et måleanslag (emnelængde) og ilægning sker ind i den første automatisk flytbare blokeringsklemme for andet gennemløb i maskinen.

Det andet system er udstyret med blokeringsindretning i udløbet og er ligeledes en fuldautomatisk løsning med X-Y-Z CNC-styrede akser. Herved opnås emneovertagelse fra den sidste automatisk flytbare blokeringsklemme i maskinens udløb. Den kører op, vender emnet 180 grader og lægger emnet i øverste niveau for tilbagetransport efter første gennemløb, samt emneovertagelse fra den sidste automatisk flytbare blokeringsklemme i maskinens udløb, hvor emnet lægges på transportbåndet efter andet gennemløb.

For mere information om dør- og vinduesbearbejdningscentret, CML Step-4, kontakt JUNGET A/S, Viborgvej 202, 8210 Århus V, tlf. 89 36 55 00.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078