23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn med rekordregnskab: Møbelklassikere hitter som aldrig før

Møbelfabrikken offentliggør torsdag det bedste regnskab i virksomhedens 110-årige historie

Stigende omsætning for ottende år i træk og ny eksportrekord er blot nogle af de ting, den fynske møbelfabrik Carl Hansen & Søn kan glæde sig over i det regnskab, der offentliggøres i dag.

Faktisk er årsregnskabet det bedste i virksomhedens 110-årige historie.

- Vi har i 2017 haft vækst i alle markeder, og eksporten er større end nogensinde. Det bekræfter os i, at danske møbelklassikeres rejse internationalt kun lige er begyndt. Vi forventer, at denne eksportvækst vil fortsætte og styrkes de kommende år - både i Europa, USA og Asien, siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, i en pressemeddelelse.

Store millioninvesteringer i produktionen
I regnskabet kan man desuden se, at Carl Hansen & Søn har indfriet en ambitiøs målsætning om en omsætning på en halv milliard kroner. Dermed har virksomheden fordoblet sin omsætningen på fem år.

Også overskuddet er skudt i vejret. Siden 2016 er resultatet før skat steget med 10 procent og lander på 30,1 millioner kroner.

Det gode resultat skal ses i lyset af, at 2017 også var et år, hvor Carl Hansen & Søn investerede et trecifret millionbeløb i fremtiden.

Først og fremmest flyttede virksomheden alle danske operationer til et nyt erhvervskompleks i Gelsted på Fyn og sagde dermed farvel til Aarup. En investering, der beløb sig i knap 100 millioner kroner.

Ambitiøs 2022-målsætning
Derudover foretog Carl Hansen & Søn to opkøb i 2017. Først af Søborg Møbler, der betyder, at Carl Hansen & Søn nu for første gang har rettighederne til flere Børge Mogensen-designs.

Dernæst den vietnamesiske møbelvirksomhed DAFI, der allerede bidrager positivt til årets regnskab og forventes at fordoble sin omsætning i 2018.

- Jeg er oprigtigt stolt over og glad for resultatet, og jeg er overbevist om, at vi går nogle særdeles positive år i møde, hvor vi indfrier vores meget ambitiøse målsætning om i 2022 at nå en milliard i omsætning, siger Knud Erik Hansen.

Sydeuropa kommer på banen
Ifølge møbefabrikken er der fortsat en markant stigende efterspørgsel på danske designmøbler - og den viser sig over hele verden. I både Tyskland, England og Asien er væksten tocifret, men også sydeuropæerne har fået øjnene op for Carl Hansen & Søns møbelklassikere.

Salget i den sydlige del af Europa er således steget med 23 procent i 2017. Samlet står Europa fraregnet Danmark for 35 procent af omsætningen, mens Danmark noteres for tocifret vækst og samlet 32 procent af omsætningen.

I 2018 og årene efter forventer Carl Hansen & Søn igen vækst på alle markeder. Konkret er forventningen en årlig vækst på 15 procent frem mod 2022.

Carl Hansen & Søn Holding A/S
mio. kr. 2017 2016
Omsætning 497,4 422
Resultat før skat 30,1 27,4
Årets investeringer 158,7 31,6
Egenkapital 99,7 80,1
Antal ansatte 1.513 286
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203