23948sdkhjf

Ikke udsigt til større opsving i 2011

I en ny økonomisk prognose forventer Dansk Erhverv en BNP-vækst på 1,3 % i 2011 og en ledighed, der stiger til 172.000 på årsbasis.
- Det i forvejen meget moderate og krybende danske opsving taber fart i 2011. Der er udsigt til lavere vækst og stigende ledighed i 2011.

Sådan lyder meldingen fra analysechef Geert Laier Christensen på baggrund af en ny prognose fra Dansk Erhverv.

Organisationen konkluderer, at selvom det globale opsving har taget fart, er det stort set gået Europa forbi. Lyspunktet er Tyskland og Sverige, og det er da også eksporten til netop disse to markeder, der igen i 2011 skal drive den beskedne vækst i Danmark.

Virksomheder i servicesektoren er moderat optimistiske – men ser tiden an
Sammen med den økonomiske prognose offentliggør Dansk Erhverv en dugfrisk medlemsundersøgelse, der kortlægger service­erhvervenes forventninger til 2011:

- Der tegner sig et klart billede af en servicesektor, som forventer omsætningsfremgang i 2011, men som også er afventende over for at investere og øge beskæftigelsen, før det står klart, at opsvinget har bidt sig fast, siger Geert Laier Christensen.

Nulvækst i offentlige udgifter og moderat fremgang i privatforbruget
I 2010 var væksten drevet af ekspansiv økonomisk politik, herunder en kraftig stigning i det offentlige forbrug.

På baggrund af faldende offentlig realløn, venter Dansk Erhverv nulvækst i de offentlige udgifter i 2011:

- Offentlig nulvækst er nødvendig for at rette op på statsfinanserne – men vil samtidig lægge en dæmper på BNP-væksten i 2011. Med udsigt til forholdsvis høj inflation samt højere skatter og afgifter i 2011 ventes også en meget afdæmpet udvikling i de disponible indkomster og dermed i det private forbrug, slutter Geert Laier Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047