23948sdkhjf

Maskinkørekort på vej

For at forbedre sikkerheden på arbejdspladserne i træindustrien, er branchen gået i gang med at udarbejde et elektronisk maskinkørekort for industrimaskiner, skriver Forbundet Træ-Industri-Byg på sin hjemmeside.

Der har igennem en lang årrække været en køreprøven til industrimaskiner i papirform hvor man får udleveret en antal spørgsmål med for eksempel fire svarmuligheder for hvert enkelt spørgsmål. Altså samme koncept som en teoriprøve, man får, når man tager et almindeligt bilkørekort.

Nu kommer der en elektronisk maskinkøreprøve i form af et e-learning-system via en hjemmeside, fremgår det af TIB’s hjemmeside.

- Vi kører i øjeblikket et pilotprojekt, hvor to træindustrivirksomheder og folk fra Bedriftsundhedstjenesten, BST, tester systemet, siger faglærer Torben Andersen fra Skive Tekniske Skole, der en af hovedkræfterne bag projektet, til Forbundet Træ-Industri-Byg.

Indtil nu er kørekortet udarbejdet for 28 maskiner, men når systemet er fuldt udbygget vil det formentlig dække op til 34-36 maskiner, der anvendes i træindustrien, fremgår det af TIB’s hjemmeside.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Skive Tekniske Skole, Træets Uddannelsesfond og TIB.

- Det er absolut et fremskridt, at det nu bliver nemmere at erhverve sig et maskinkørekort. Samtidig er det vigtigt at fastslå, at maskinkørekortet ikke må betragtes som en egentlig uddannelse, men som et supplement til den. At sammenblande det sikkerhedsmæssige og uddannelsesmæssige vil svare til, at vi blander æbler og pærer sammen, siger faglig medarbejder Lennart Sørensen, TIB.

Lennart Sørensen understreger, at uanset om en medarbejder har et maskinkørekort eller ej, så har arbejdsgiveren stadig det fulde ansvar for, at den enkelte får den fornødne instruktion i, hvordan maskinerne skal håndteres.

Når den teoretiske del af maskinkørekortet er bestået, skal den opfølges af en praktisk prøve, der vil foregå på en virksomhed eller en teknisk skole.Efter planen skal det elektroniske maskinkørekort være klar til brug ved årsskiftet.

Kilde: Forbundet Træ-Industri-Byg – www.tib.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063